A moringa fa leveléből készült por az indiai gyógyítás kedvelt növénye tele antioxidánsokkal, antibakteriális és gombaölő tulajdonságokkal

125 g-os por; Organiqa termék a szervezet antioxidáns védelméhez.

A moringa növény egyre nagyobb népszerűségnek örvend Európában is, köszönhetően a magas tápanyagtartalmának és gyulladáscsökkentő tulajdonságának. Ez a superfood Ázsiából hódította meg a világot, ott a növény minden részét felhasználják, a gyökerétől a levelekig. Ezekben az országokban már generációk óta használják cukorbetegség, szívbetegségek, vérszegénység, ízületi gyulladás, májproblémák megelőzésére. A növény fehérjetartalma közel 30%. Európában a növény zöld leveleiből készült őrleményt fogyasztjuk.

Antioxidánsokban gazdag, sejt- és szövetvédő hatású. Ezek az antioxidánsok: a flavonoidok, a polifenolok és az aszkorbinsav felveszik a harcot testünkben a szabad gyökökkel. Agyunk egészségének megőrzésében is segítségünkre lehet, mert a benne található C és E-vitaminok serkentik agyfunkcióinkat. Májvédő hatását a polifenoloknak köszönheti. Ismert ezen kívül még antibakteriális és gombaölő tulajdonsága is. Átlagos tápérték 100 g termékben: energiatartalom: 1235 kJ/295 kcal, fehérjék: 29,9 g, szénhidrát: 13,3 g -amelyből cukrok: 1,8 g, zsírok: 6,7 g -amelyből telített zsírsavak: 1,5 g, só: 0,4 g. Jelentősebb vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek a moringában: A, C, E, kalcium, kálium. Jótékony hatások: lassíthatja az öregedési folyamatokat, tisztítja a májat, szabályozza a vércukor szintet, javítja az agyfunkciókat, vérszegénység és ízületi problémák esetén is használják. Hogyan fogyasszuk: zöld turmixok alapanyagaként, teaként, de mivel enyhe hashajtó hatása van, kezdetben csak napi 1/2 -1 teáskanállal javasolt szedni, majd fokozatosan növelhetjük a mennyiséget, ha nem okozott gondot a kisebb mennyiség.

Organiqa termékek »

Címkék:

organiqa