Hernyógomba (Cordyceps sinensis)

Ez a gomba csak 1993-ban vált ismertté világszerte, amikor is a kínai nemzeti játékokon a futónők 9 világrekordot döntöttek meg. Az eddig elvégzett kísérletek során kiderült, hogy a gomba vadon gyűjtött termőteste és a belőle készült kivonatok egy sor értékes, több szervet és szervrendszert (pl. szív- és érrendszer, máj-, vese-), valamint az egész szervezetet érintő hatással (immunmoduláns, tumorellenes) rendelkeznek.

A Kínai hernyógombát az egyik leghatásosabb gyógynövénynek tartják az energiaszint és az általános életminőség javítására, a vitalitás növelésére, a regenerálódási folyamat csökkentésére, a szív- és érrendszer működésének javítására, az immunrendszer erősítésére. Két legfontosabb jellemzője: antioxidáns és adaptogén: antioxidáns, azaz részt vesz a szabadgyökök okozta káros oxidatív, így az öregedési folyamatok gátlásában. Adaptogén, azaz segíti a szervezetet a szélsőséges fizikai és szellemi terheléshez való alkalmazkodásban. 

Vizsgálatok támasztják alá, hogy fogyasztása elősegítheti a szervezet oxigén felhasználását, felerősítheti a szervezet immunválaszait. Szabályozza a máj, a vese és a tüdő működését. Kis mértékben tágítja a vérereket, ezzel javul a szív és a tüdő vérellátása, javítja más szervek és a szövetek mikrocirkulációját.

Hozzájárulhat a vérzsírszint megfelelő szinten tartásához, a koleszterin- és triglicerid szint csökkentéséhez, a szív- és érrendszer egészségének megőrzéséhez. Antioxidáns hatású, részt vesz az öregedési folyamatok gátlásában. Elősegítheti egyes baktériumok és gombák szaporodásának, fejlődésének gátlását. Nagy adaptogén képességgel rendelkezik - mellékhatások nélküli természetes antibiotikum, sok kórokozóra elnyomó hatással bír (staphylococcus, streptococcus, pneumococcus).

Szabályozza immunrendszert, ezzel növeli a szervezetünk ellenálló képességét különböző betegségekkel szemben. Csökkenti az immunrendszer túltengését, genetikai szinten kijavítja annak zavarait olyan autoimmun betegségek esetén, mint a szklerodermia, a vörös bőrfarkas, reumatoid ízületi gyulladások és a reuma, az immunokompetens szervek működésének normalizálásával. Gyulladáscsökkentő.

Aktívan méregteleníti a szervezetet. Serkenti a fehérvérsejtek aktivitását és helyreállítja a szintjüket a vérben. Szabályozza a trombocita-számot, akadályozza a vérrögök kialakulását és elősegíti az eloszlásukat.

Kapcsolodó termékek