Pecsétviaszgomba (lingzhi, reishi, ganoderma lucidum)

Hatóanyagai, az oxigenizált szterolok, gátolják a koleszterin szintézisét, ezáltal a koleszterinszintet csökkentik, epidemiológiai vizsgálatokban bizonyította, hogy a gombát fogyasztók esetében, szignifikánsabb kisebb számban fordulnak elő daganatos betegségek, a gomba hatóanyagai serkentik az immunrendszer működését, védőhatást fejt ki oxigénhiányos és reoxigenizációs sérülésekben, bizonyos idegrendszeri folyamatokban gátolja a sejtsérülést (a dopaminerg neuronok degenerációját gátolja).

Természetes formában tartalmaz poliszacharidokat , tritrepéneket és szerves gerániumot. Az aktív hatóanyaginak köszönhetően számtalan betegség kezelésre és azok megelőzésre javasolható. Hozzájárul a szervezet anyagcsere folyamatainak szabályozáshoz és fenntartásához. Erős antioxidáns tulajdonsággal rendelkezik ezért nagy szerepet játszik az egészség és a fiatalosság megőrzésben.

A gomba fontos alkotóelemei: szerves germánium (Ge): Akár másfélszeresére növeli a vér oxigénfelvevő képességét, javíthatja az emésztést, megelőzheti a szövetek elhalását. Dr. Kazuhiko Asai kutatásai szerint a Ganoderma 800-2000 milliomodrészben tartalmaz germániumot. Ez négy-hatszor annyi, mint amennyi a ginszengben (Panax ginseng) található. Poliszacharidok: ezek az egyszerű cukrokból álló óriásmolekulák hatékonyan támogatják az immunrendszer optimális működését.

Több gomba-poliszacharid esetében a kutatások tumorgátló hatást igazoltak. Japánban az 1970-es évek végétől törzskönyveztek gomba-poliszacharidokat tartalmazó gyógyszereket, melyeket azóta is a klinikai daganatterápia kiegészítéseként (adjuváns terápia) alkalmaznak. Keserű íz: a pecsétviaszgomba keserű ízéért első sorban a különböző triterpének felelősek. Minél magasabb egy gombafaj triterpén tartalma, az íze annál keserűbb. A Ganoderma triterpén vegyületei antivirális hatásúnak bizonyultak.

A Ganoderma gyógygomba kivonat legfőbb alkalmazási területei és gyógyhatása: daganatos megbetegedések összes formájára valamint kemo-, és sugárkezelés mellékhatásainak csökkentésre. A Ganoderma gyógygomba természetes triterpén tartalma a klinikai vizsgálatok szerint gátolják a tumorsejtek növekedést és azok további burjánzást. Csökkentik a rákos áttétek képződésének esélyét valamint javítja a daganatos betegek életminőségét.

Minden típusú allergiacsökkentésre , mivel gátolja a hisztamin-felszabadulást. A pecsétviaszgombában található triterpén gátolja a az allergiás reakciók és az anafilaxiás sokk kialakulásnak esélyét. Immunrendszer gyengeségénél , antioxidáns hatással rendelkezik, gátolja a vírusok a baktériumok és a gombák elszaporodást. Ízületi gyulladásoknál , mint a rheumatoid arthritis, mivel csökkenti a gyulladást az egész szervezetben.

Alzheimeres betegségnél javítja az általános közérzetet és a mozgás koordinációt. A ganoderma gyógygomba hatóanyagai hatékony gyulladáscsökkentő hatással rendelkeznek. Szedése javasolt olyan esetekben is amikor az immunrendszer hibás működése okozza a reumás ízületi gyulladást. Vérnyomás ingadozás, és magas vérnyomás kezelésére javasolt.

A ganoderma gombában megtalálható a poliszacharidok és triterpének együttes hatása pozitívan befolyásolja a szív-és keringési zavarokat. A vizsgálatok bebizonyították, hogy csökkenti a káros koleszterinszintet és harmonizálja a vérnyomást. Az EKG mérések alapján is csökkentette a szívritmus szabálytalanságát. A ganoderma gomba, ezáltal hozzájárult a heves szívdobogás és a mellkasi nyomás vagy fájdalom érzetének csökkentéséhez. Máj-és epebetegségeknél, valamint magas koleszterinszintnél javasolt . A klinikai vizsgálatoknál igazolták, hogy a ganoderma gyógygomba a B típusú májgyulladásnál is igen hatékonyan vette fel a harcot, mintegy 90% -os volt a javulási arány.

Kapcsolodó termékek