Köszönjük vásárlóink bizalmát! 190 000-nél több elégedett vásárló! több mint 8 éve a piacon 100%-osan megbízható webáruház

Vita Crystal Xylitol édesítő 200g

Vita Crystal termékek »

2803 Ft/db
Egységár: 14.02 Ft/g

Jelenleg nem kapható!

Vita Crystal Xylitol édesítő 200g részletes leírása

A xylitol egy természetes cukor, ami kellemes íze mellett még rendkívül kedvező egészségvédő hatásokkal is rendelkezik.

200 db-os cukorpótló; Flavin7 termék egészséges édesítéshez.

A xylitol az emberi szervezetben, a szövetekben is jelen van. Kivonható a gyümölcsökből, zöldségekből, kukoricacsőből és a finnek felfedezésének köszönhetően a nyírfa kérgéből is. Az élelmiszergyártásban az 1960-as évektől használják. Előnyei: harmincöt éve folyamatos klinikai vizsgálatok alapján, a xylitol a fogak szempontjából a legjobb édesítőszer. 5 szénatomos szerkezetű ellentétben az emberek többsége által fogyasztott hagyományos cukrokkal és édesítőkkel, melyek 6 szénatomos cukrokból épülnek fel.

Ezeket a 6 szénatomos cukrokat a szájban található baktériumok képesek bontani, ennek eredményeképpen kialakul a lyukas fogakért felelős sav. Ezekkel a cukrokkal ellentétben a xylitolt az öt szénatomos szerkezete miatt a szájban található baktériumok nem tudják felhasználni, így nem képesek a fogszuvasodásért felelős savakat termelni. Tesztekkel azt is kimutatták, hogy a xylitol hosszú távú védelmet nyújt a fogszuvasodással szemben. Az is kiderült a vizsgálatok során, hogy a xylitol hatékonyan csökkenti a fül- és arcüreg gyulladások kialakulásának esélyét. Amikor a fertőzéseket okozó baktériumok bejutnak a szervezetbe, megtapadnak az orr és a torok nyálkahártyáján, ott szaporodni kezdenek, így kialakul a betegség. A xylitol kémiai szerkezete miatt képes megakadályozni a kórokozó baktériumok szaporodását, ezáltal segíti a természetes védekező rendszert. Összetevők: Xyilitol, zselatin. Cukorbetegek is fogyaszthatják, mert glikémiás indexe nagyon alacsony, mindössze 7-es. A hashajtó hatás küszöbértéke gyermekenél napi 45 g, felnőtteknél 15-200 g. A xylit használata során ezért az első 2-4 hét alatt fokozott mennyiségnövelés javasolt, mielőtt teljesen felváltaná a cukrot. Az ajánlott mennyiséget ne lépje túl. Nagyobb mennyiség fogyasztása hashajtó hatású! Szénhidráttartalma 75 %-kal, kalóriatartalma pedig 40 %-kal alacsonyabb a cukorénál. 1g energia tartalma: 10kJ (2,4kcal). Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

06 (1) 50 60 250
Hétköznap: 9.00-17.00
Kiszállítás országszerte
Sprinter vagy Posta futár
2 munkanap alatt
PickPack vagy PostaPont
2-3 munkanap alatt
Bolti átvétel 3 helyen
a rendelést követő napon
Fizetési lehetőségek
Bankkártya vagy készpénz