Köszönjük vásárlóink bizalmát! 190 000-nél több elégedett vásárló! több mint 8 éve a piacon 100%-osan megbízható webáruház

EgészségMarket Xilit (nyírfacukor) 1000g

Egészségmarket termékek »
Xilit termékek »

2963 Ft/db

Jelenleg nem kapható!

EgészségMarket Xilit (nyírfacukor) 1000g részletes leírása

Természetes édesítőszer, nyírfából készült.

1000 g-os édesítőszer; EgészségMarket termék egészséges édesítéshez.

A nyírfacukror vagy Xilit természetes édesítőszer, melynek nincs mellékíze és a cukorhoz hasonlóan használható. Alacsony glikémiás indexe 7, lassú felszívódású. Szénhidrát-tartalma kb. 75%-kal alacsonyabb a normál cukorénál, de édesítő hatása megegyezik vele. Ugyanúgy használható fel, mint a répacukor ételek, italok édesítésére.
Lúgosító, méregtelenítő hatású, Candida-betegek, cukorbetegek, paleolit-diétázók is fogyaszthatják.

A xilit egy természetes édesítőszer, egy édes kristályos szénhidrát, amely a természetben szinte minden zöldségben és gyümölcsben előfordul. Egy átlagos felnőtt naponta párszáz milligramm zöldségekből és gyümölcsökből származó xilitet fogyaszt. Egyesek akár 1-2 grammnyit is elfogyasztanak belőle, étrendjük jellegétől függően. Szerveztünk ezenkívül napi 5-10 gramm xilitet termel. A kereskedelmi forgalomban kapható xilit pedig kukoricacsutkából és fából származik.
A xilitet használják sokféle egyéb egészségügyi jellegű termék, többek között rágógumik, cukorkák, fogkrémek, valamint orrüreg-öblítő szerek és orrsprayk gyártásánál is. A cukor helyettesítőjeként sok különböző étel készítésekor felhasználható.
A xilit nem hasonlítható más, a természetben előforduló édesítőszerekhez, mint pl. a szorbitol és mannitol - kémiai összetételük lényegesen különbözik. Sok természetes formában előforduló cukorhelyettesítő a cukoralkoholok egyik osztályába, a poliolok közé tartozik. A poliolok, ahogy azt nevük is mutatja, több szénatomot tartalmaznak. A cukoralkoholok, mint például a szorbitol és mannitol, hat szénatomos szerkezetűek. A xilit szerkezete pedig öt szénatomos, ennek köszönhetően egyedülálló és kifejezetten hatékonyan alkalmazható számos egészségügyi probléma megelőzésében és kezelésében.

06 (1) 50 60 250
Hétköznap: 9.00-17.00
Kiszállítás országszerte
Sprinter vagy Posta futár
2 munkanap alatt
PickPack vagy PostaPont
2-3 munkanap alatt
Bolti átvétel 3 helyen
a rendelést követő napon
Fizetési lehetőségek
Bankkártya vagy készpénz