Élő élelmiszer: támogatja a szervezet jó bélflóráját és méregtelenítését.
500 ml-es probiotikum koncentrátum; Joy Day termék a bélflóra támogatásához.
A fermentált élelmiszerek jelentős mennyiségű probiotikus baktériumot tartalmaznak, amelyek elősegítik az emésztést, támogatják az egészséges bélflórát és az immunrendszer működését is. Ezen kívül a baktériumok tevékenységének eredményeképp az összetett tápanyagok könnyebben felszívódó kisebb egységekre bomlanak. A Joy Day probiotikus ital többlépcsős - kaszkád - fermentációs eljárással* készült, így élő baktérium kultúrája számos különböző törzsből épül fel, magas élőcsíra-szám jellemzi, különösen kedvező összetételű, a tápanyagok pedig a különféle baktériumoknak köszönhetően rendkívül jól hasznosuló formában találhatók meg benne.
Miért a Joy Day probiotikus ital? Mert az elismert prof. Zbigniew Religi fejletsztette ki, a termék ökológiai (BIO) bizonyítvánnyal rendelkezik, a "Wielkopolska Minőségi Díj" kitüntetettje (2014), a "Good Lubuskie" (2014) 1. hely az élelmiszer kategóriában, a "DOCEŃ POLSKIE - TOP PRODUKT 2015" tanúsítvány díj győztese.
A termék redoxipotenciálja rendkívül alacsony. 20x alacsonyabb, mint az ásványvízeknek.
(A redoxipotenciál egy vizsgált anyag redukáló és oxidálható anyagainak arányát és mennyiségét mutatja meg. A baktériumok "táptalajaként" szolgáló "közeg" annál kisebb redoxipontenciállal rendelkezik, minél több a benne található baktérium. A redoxpotenciál csökkenése a MicroTester berendezéssel jól követhető. )
Az élő baktérium-kultúrákat tartalmazó ital probiotikus tulajdonságai és jótékony hatása segít a szervezet mikrobiom-rendszerének helyreállításában. A mikrobiom az emberi testben élő kommenzalista, szimbionta és patogén mikroorganizmusok alkotta ökológiai rendszer. Ezek a baktérium-kulturák a bélflóra-védelem természetes alkotórészei. A jól működő bél-baktériumflórák közvetve jó hatással vannak az immunrendszerre és gátolják a mikrobiológiai kórokozókat.
Kinek ajánlott a Joy Day probiotikus ital? Cukorbetegeknek és glutén-mentes étrendet követőknek, idősebb emberek számára, 3 évesnél idősebb gyermekek számára, laktóz-intoleranciával élőknek, vagy akik más okból nem fogyasztanak tejterméket, karcsúsító, vagy méregtelenítő kúrák alkalmával, vegetáriánusoknak és vegánoknak a táplálék kiegészítéseként, antibiotikum kezelés- és kemoterápia után.
A Joy Day ital-koncentrátumot, összetételének köszönhetően különösen ajánljuk: méregtelenítő kúrák után, hepatitisz-fertőzés kiegészítő kezelésére, az időseknek és a lábadozóknak. A benne található komponensek, vitaminok, ásványi anyagok és antioxidánsok jelentősen támogatják a szervezetet, valamint késleltetik a sejtek öregedési folyamatait.
Az emberi táplálkozással és dietetikával foglalkozó szakemberek véleménye szerint a Joy Day probiotikus italt a napi étrend részeként ajánlott fogyasztani.
Az ital összetevői jó hatással lehetnek: az emésztésre, a szervezet általános immunitásának erősítésére, a toxinok eltávolítására, anyagcsere folyamatokra, a vérkeringés és az erek megerősítésére, ürítési zavarok és gázosodás (puffadás) szabályozására, a szabad gyökök semlegesítésére, a sejtek öregedési folyamatainak késleltetésére.
A Joy Day ital-koncentrátum jelentős mennyiségben tartalmaz 16 féle probiotikus élő kultúrát, komplex szimbiotikus baktériumokat (min. (2 × 107CFU/ml))**. A gondosan kiválasztott baktérium-kolóniákból álló egymást támogató csoportjai (Lactobacillus és Bifidobakterium) mellett a betegségek megelőzésében is fontos szerepet játszó metabolitok is találhatók a termékben, mint a vitaminok, ásványi anyagok, szerves savak és antioxidánsok.
A termék koncentráltan tartalmazza az egészségjavító probiotikus baktériumokat, így segít fenntartani a megfelelő vitalitást.
Összetevők: A probiotikus baktériumok élő kultúrájának komplexuma (66,7%), beleértve:
1. Lactobacillus casei LMG P-17504;
2-3. Lactobacillus plantarum LMG P-21020 és LMG P-21021;
4. Lactobacillus delbruecki ssp. Bulgaricus LMG P-21905;
5. Lactobacillus acidophilus LMG P-21904;
6-7-8. Lactobacillus rhamnosus LMG P-21380, LMG P-23699 és DSM 16605;
9. Lactobacillus fermentum;
10. Lactobacillus lactis;
11-12. Bifidobacterium breve LMG P-17500 és LMG P-17501;
13. Bifidobacterium ssp. Lactis LMG P-17502;
14. Bifidobacterium longum DSM 16603;
15-16. Streptococcus thermophilus LMG P-21908 és LMG P-17225
valamint fermentált zöldségek (33,3%) (melyből jeruzsálemi articsóka (66,7%), sárgarépa, gyökerek paszternák) és komplex élő probiotikus baktérium kultúrák.
A koncentrátumban található kolóniák nagy baktericid aktivitással rendelkeznek, ellenállnak a mikroorganizmusoknak, a patogén mikroorganizmusoknak (Pseudomonas aeruginosa), amelyek fertőzéseket okozhatnak az immunrendszer nem megfelelő védekezőképessége esetén, továbbá a virulense az élelmiszer-eredetű fertőző kórokozó, a liszterózist okozó baktériummal (Listeria monocytogenes) szemben, a Salmonella okozta ételmérgezéssel szemben, a számos fertőzésért felelős Staphylococcus aureus-szal (aranysárga színű baktérium) szemben, amely; Escherichia Coli (E-coli) virulenseivel szemben, mely szintén számos fertőzésért és betegségért felelős, mint például a gasztroenteritisz, húgyúti fertőzések és meningitiszt. Ritkábban okozhatnak hemolítikus urémiás szindrómát, peritonitiszt, masztitiszt, szeptikémiát és Gram-negatív pneumoniát.
Jól alkalmazható operációk után, vagy nosocomialis pneumonia (kórházi tartózkodásból szerzett tüdőgyulladás) és antibiotikumokkal (sztreptomicinnel és tetraciklin) szembeni rezisztencia esetén, valamint hatékony védelmet biztosít a patogén gombákkal szemben, melyek mikotoxinokat termelnek és gyengítik a probiotikus baktériumok túlélési esélyeit az emberi emésztőrendszerben.
Segíti az emésztőrendszer természetes baktériumflórájának helyreállítását.
Javasolt felhasználás: felnőttek: 3 x 10 ml naponta. Szükség esetén 3 x 15ml naponta 100 ml vízben hígítva, gyermekek: 3 év felett: 3 x 5 ml naponta 50 ml vízben hígítva. Legjobb étkezés közben fogyasztani.
Élő tejsavtermelő baktériumokat tartalmaz, tárolása: eredeti lezárt csomogolásban, hűvös sötét helyen. A palack felbontása után 30 napon belül fogyasztható.
Származási hely: EU.
Fogyasztás előtt felrázandó!
*A többlépcsős fermentáció egy modern, biotechnológiai eljárás, melyet úgy vezetnek le, hogy a különböző baktérium-kolóniákat több lépésben szaporítják és adják egymáshoz. Ezzel egy nagyon komplex rendszer építhető fel.
**CFU - Colony Forming Unit - Kolónia Képző Egység.