Köszönjük vásárlóink bizalmát! 155 000-nél több elégedett vásárló! több mint 7 éve a piacon 100%-osan megbízható webáruház
06 (1) 50 60 250
Hétköznap: 9.00-17.00
Kiszállítás országszerte
1-3 munkanap alatt
Bolti átvétel Budapesten 3 helyen
Bp. Retek utca; Kálvin tér; Móricz Zs. körtér
Pick Pack Pontos átvétel
1-4 nap alatt országszerte
21C immunity Máj méregtelenítés

Health First Vitamin D Supreme 1000 IU tabletta 180db

A D-vitamin legjobban hasznosuló formája a D3, erősíti az immunrendszert, segít egyes ráktípusok megelőzésében, alapvető fontosságú a csontok egészségéhez, a csontritkulás kivédésében. 

*TIPP! Az összes Health First termék »

3400 Ft/db
Egységár: 18.89 Ft/db


*Szállítás 1 munkanap alatt (ha 15.30-ig leadja a rendelést)
*Azonnali bolti átvét (kérjük, előtte rendelje meg!)
Készleten

Az egy tablettában lévő vitamin fedezi a napi javasolt mennyiséget, a feketebors-kivonat és a bioflavonoidok segítik a felszívódást.

további információk...

Health First Vitamin D Supreme 1000 IU tabletta 180db részletes leírása

Mit jelent az IU és minek a bors?

 

A D-vitamin zsírban oldódó vitamin, természetes úton növényi és állati forrásból is hozzájuthatunk, ám a legnagyobb mennyiségben a napból érkező ultraibolya sugárzás hatására szervezetünk állítja elő. Sőt, elegendő mennyiségben utóbbi módon jutunk hozzá, ám a napfény hatására képződő D-vitamin mennyisége idősebb korra erősen csökken. 

 

Health First Vitamin D Supreme 1000 IU tabletta az ember számára a vitamin legjobban felhasználható formáját, a D3-at tartalmazza, ezt állítjuk elő mi magunk is a napsugárzás hatására. 

 

Az őszi, téli időszakban szinte egyáltalán nem jutunk hozzá, és állandó zárt térben töltött életünk során gyakran még nyáron sem. Ezért fontos tudatos pótlása, napi javasolt beviteli mennyiségét azonban több „mértékegységgel” jelölik: az egyik ilyen az IU, azaz Nemzetközi Egység (International Unit). Az ajánlott mennyiség például életkorfüggő, de egyéb tényezők is befolyásolják, a környezeti ártalmak, többek között a nehézfémek szervezetbe jutása növeli a D-vitamin szükségletet.

 

Health First Vitamin D Supreme 1000 IU tabletta feketebors-kivonatot és vörös bioflavonoidokat tartalmaz, amelyek természetes „kísérőanyagként”segítik a D-vitamin felszívódását és hasznosulását.

 

Hatása 

 

A D-vitamin szerepe az új kutatásoknak köszönhetően napjainkban egyre jobban felértékelődik, megfelelő szintje számos betegség megelőzésének kulcsa. A legfontosabb hatásai:

 • erősíti az immunrendszer működését, ellenállóbbá tehet megfázással, fertőzésekkel, allergiával és szénanáthával szemben;
 • újabb kutatások szerint segíthet megelőzni egyes ráktípusokat;
 • segít megelőzni a csontritkuást;
 • hozzájárul a csontképződéshez, a csontot ért sérülések gyógyulásához;
 • rendkívül fontos a gyerekek csontozatának, fogainak egészséges fejlődéséhez;
 • támogatja a kalcium és a foszfor felszívódását, beépülését;
 • részt vesz a keringési rendszer működtetésében, hiánya szívproblémákhoz vezethet;
 • alacsony szintje hozzájárul a depresszióhoz;
 • a súlyos D-vitamin-hiány a halálozás kockázatát 50 százalékkal növeli a súlyos és krónikus betegeknél.

 

Összetevők, hatóanyag és adagolás

 

Health First Vitamin D Supreme 1000 IU tabletta tartalmaz:

 • D3-vitamin: egy tablettában 25 mcg, ami 1000 nemzetközi egységnek (IU) felel meg;
 • vörös bioflavonoidok: 25 mg;
 • feketebors-kivonat: 5 mg.

 

Nem tartalmaz mesterséges színezéket, glutént, búzát, tartósítószert, szóját és hozzáadott cukrot, élesztőt. Adagolását nemzetközi egységekben lehet megadni, erről kérdezze kezelőorvosát. Ökölszabályként naponta: csecsemőknek 100-1000 NE, gyerekeknek 600-1000 NE, serdülőknek 800-1000 NE, felnőtteknek, várandósoknak 1000-2000 NE. A gyártó átlagos felnőttek számára napi egy tablettát, azaz 1000 nemzetközi egységet javasol.