A mák igen nagy kincs a magyar -, és környékbeli országok étkezési kultúrájában. Viszonylag egyszerű termesztési módja, sokoldalú felhasználhatósága és kedvező tulajdonságai tették közkedveltté.
100 ml-es étolaj; Naturol termék a szervezet védekező mechanizmusára.
A mák ősidők óta termesztett kultúrnövény. A gyógyszergyárakban többféle betegség ellen készül belőle gyógyszer, most azonban csak a szép, fekete, apró mákszemekről lesz szó. A mákot sajnos általában ritkán fogyasztjuk. Van, aki csak a beigli sütés idején találkozik mákkal. Lassítja az öregedési folyamatokat. Elősegíti a magas vérnyomás csökkentését, normalizálja a vér koleszterinszintjét. Fokozza a szervezet védekező mechanizmusát.
Jó azonban tudni, hogy a mák sok féle anyagot tartalmaz, amelyre szüksége van szervezetünknek. B6-vitamint, E-vitamint, kalciumot, magnéziumot tartalmaz, valamint kiemelkedően magas vastartalommal bír. A mák a csontritkulás egyik legjobb ősi ellenszere. Hetente 2-3 alkalommal fogyasszunk mákot tartalmazó ételt. Megelőzésre és gyógyításra is kiváló.