A goji berry többféle néven is ismert: Goji berry, Wolfberry, Lícium (Lycium) gyümölcs, Farkasbogyó, közönséges ördögcérna.

200 g-os bogyó; Naturpiac termék az erős immunrendszerért.

A Goji bogyót farkasbogyónak is hívják és már évezredek óta termesztik a Himalája völgyeiben. A tradicionális kínai népi gyógyászat számos betegség gyógyítására használja mind a mai napig. Az ázsiai emberek a jó közérzet, a magas életkor és a vitalitás gyümölcsének tartják. A goji az utóbbi időben a nyugati orvostudomány érdeklődést is felkeltette. A Goji gyümölcs régóta számos ázsiai étel alapanyaga is, s köretként is használják.

A goji a világon a második legnagyobb mennyiségű C-vitamint tartalmazó gyümölcs. A goji bogyó gazdag forrása a B1-, B2-, B6-, C- és E-vitaminnak, ásványi anyagoknak, aminosavaknak, poliszacharidoknak és karotinoidoknak. Béta-karotint is tartalmaz, amiről köztudott, és tudományosan is igazolt hatása, hogy védi a bőrt a káros UV-sugárzástól, és késlelteti a bőr öregedését. A lícium az egyik legerősebb természetes antioxidáns gyümölcs, ORAC értéke (antioxidáns tartalma) 27-szerese a vörös szőlő és 6-szorosa a földi szeder ORAC értékének! Méltán érdemelte ki a superfood: „szupertápanyag” elnevezést. Fogyaszthatjuk nyersen: elrágcsálva a szárított bogyókat vagy előre beáztatva vízbe, teába (müzlivel, turmixokhoz), de akár főzve is különböző kásákkal. Narancsos piros, édeskés gyümölcsét szüretkor leginkább lerázzák a bokrokról, hogy kevésbé sérüljenek a bogyók. A hagyományos kínai gyógyászat már több száz éve használja, immunerősítőként, májvédőként és keringésjavítóként tartják számon. Ismert még ezeken kívül látásjavító, anyagcsere fokozó hatásairól is, csökkenti a vérnyomást és a koleszterinszintet, lassítja az öregedési folyamatokat. 18 aminosavat (köztük mind a 8 esszenciális aminosavat) és 21 nyomelemet, 21 ásványi anyagot tartalmaz, található benne cink, vas, réz, kalcium, kálium, szelén, foszfor, gazdag forrása a béta-karotinnak és B1-, B2-, B6- C és E-vitaminnak is.

Naturpiac termékek »