A hagyományos kínai gyógyászat már több száz éve használja, immunerősítőként, májvédőként és keringésjavítóként tartják számon.

150 g-os bogyó; Organiqa termék a jó immunrendszerért.

Ismert még ezeken kívül látásjavító, anyagcsere fokozó hatásairól is, csökkenti a vérnyomást és a koleszterinszintet, lassítja az öregedési folyamatokat. A farkasbogyó néven is ismert narancsszínű gyümölcs Kína, Tibet és Mongólia területén terem. A növény magassága elérheti az 1-3 métert is. Narancsos piros, édeskés gyümölcsét szüretkor leginkább lerázzák a bokrokról, hogy kevésbé sérüljenek a bogyók.

18 aminosavat (köztük mind a 8 esszenciális aminosavat) és 21 nyomelemet, 21 ásványi anyagot tartalmaz, található benne cink, vas, réz, kalcium, kálium, szelén, foszfor, gazdag forrása a béta-karotinnak és B1-, B2-, B6- C és E-vitaminnak is. Fogyaszthatjuk nyersen: elrágcsálva a szárított bogyókat vagy előre beáztatva vízbe, teába (müzlivel, turmixokhoz), de akár főzve is különböző kásákkal.

Organiqa termékek »