A Q10 nem egy testidegen anyag, hiszen szervezetünk is termeli, de mindig megfelelő mennyiségben!

30 db-os kapszula; Vita Crystal termék a keringés egészségéért.

A szervezet 30 éves kor után egyre kebésbé képes saját maga előállítani, pótlását kívülről kell fedezni, mert táplálkozással lehetetlen a szervezet számára biztosítani a szükséges mennyiségű Q10 koenzimet. A Q10 természetes forrásai: makréla, lazac, szardínia, marhaszív, és máj.

A folsav szerepet játszik a vérképzésben , a normál sejtosztódásban, az immunrendszer kiegyensúlyozott működésében, szükséges továbbá a gyomor-bélrendszer épségéhez és a szájnyálkahártya épségéhez is. Javítja a vas és a B12 felszívódását, vérszegénység kezeléséhez is használják.

Kutatások során megállapítást nyert, hogy a folsav hiány valamint a szív-és érrendszeri betegségek kockázatát jelentő, emelkedett homocisztein szint között egyértelmű összefüggés van. Az egészséges ember mintegy 5-15mg folsavat raktároz a szervezetében.

Legjobb természetes folsav forrás a máj, a leveles zöldségek (különösen a paraj), a gyümölcsök, és az élesztő. A rezveratrol növényi eredetű hatóanyag, egy erős antioxidáns hatású polifenolszerű vegyület, megtalálható a vörös szőlőhéjában, ezáltal többféle vörösborban is, valamint a japán ártéri keserűfűben is (Ppolygonum cupidatum).

A rezveratrol a növény immunválaszként termelt vegyülete, mely a fertőzésektől védi. Mennyisége az éghajlat, a talaj és a növénykezelés függvénye. Antioxidáns hatásánál fogva hozzájárul a káros oxidatív folyamatok, így a sejtek öregedésének gátlásához, emellett pozitív hatással lehet a szénhidrát, zsír anyagcserére is.

Állatkísérletekben azt is megfigyelték, hogy a "művileg" kiváltott infarktus miatt elhalt szívizomterület jóval kisebb lesz rezveratrol kezelés hatására.

Vita Crystal termékek »