A Shiitake gomba gazdag bioaktív vegyületekben, például poliszacharidokban, vitaminokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban. A gomba fogyasztása számos egészségügyi előnyt kínálhat, beleértve az immunrendszer támogatását, a gyulladás csökkentését, a szív- és érrendszer egészségének javítását és az általános vitalitás növelését.
A bio shiitake porunk halványbarna, finom por, amely a Lentinus edodes néven is ismert shiitake gomba termőtestéből áll. A gomba termőtesteit betakarítják, megszárítják, granulálják, majd finom porrá őrlik. A shiitake gomba Kelet-Ázsiában őshonos, és a világon a leggyakrabban termesztett gombák közé tartozik, a japán shii pedig arra a fafajtára utal, amely körül ez a gomba először termett.

Az Ázsiában évszázadok óta gyógyászati céllal fogyasztott shiitake gazdag poliszacharidokban (a mi fajtánk 3%-os) és más ellenőrzött bioaktív anyagokban, amelyek valószínűleg számos egészségügyi előnyért felelősek. A shiitake lentinánt tartalmaz, egy poliszacharidot, amelyet a Lentinula edodesből vonnak ki, és amelyet a táplálékkiegészítőkben használnak. Emellett béta-glükánt is tartalmaz, amely egy fő bioaktív összetevő. Ezt a gombát ma már kulináris tulajdonságai miatt is tisztelik.

Bio; Vegán; Természetes anyagokból; Mesterséges ízesítőmentes; Mesterséges színezékmentes; Tartósítószermentes; BSE/TSE mentes; GMO mentes; Nem besugárzott; Hozzáadott cukrot nem tartalmaz; Allergénmentes; Zsírmentes; Telített zsírtól mentes; Cukormentes; Élelmi rostban gazdag; Fehérjében gazdag; Kifejezetten nátriumszegény/sószegény.

Tápanyagok 100g-ban:
Energia 1140 kJ/272 kcal
Zsír 0,2 g
amelyben telített zsírsav 0,1 g
amelyben egyszeresen telítetlen zsírsav 0,1 g
amelyben többszörösen telítetlen zsírsav 0,1 g
Szénhidrát 26,6 g
Fehérje (protein) 20,1 g
Só 0,03 g
Összetevők:
100% bio shiitake gomba (lentinula edodes).
Biomenü termékek »

Címkék:

biomenü