Köszönjük vásárlóink bizalmát! 170 000-nél több elégedett vásárló! több mint 7 éve a piacon 100%-osan megbízható webáruház
06 (1) 50 60 250
Hétköznap: 9.00-17.00
Kiszállítás országszerte
1-3 munkanap alatt
Bolti átvétel Budapesten 3 helyen
Bp. Retek utca; Kálvin tér; Móricz Zs. körtér
Pick Pack Pontos átvétel
1-4 nap alatt országszerte
21C immunity az influenza megelőzéséért Máj méregtelenítés Nehézfém kivezetés 15-20%-os Vitaking akkció

Aromax kámfor illóolaj 10ml

A kámfor illóolajat Kelet-Ázsia partvidékein honos kámforfa ágaiból, illetve a fa törzséből nyerik ki, mintegy 1%-os hozammal.

10 ml-es olaj; Aromax termék párologtatáshoz, aromafürdőkhöz.

*TIPP! Az összes Aromax termék »

1731 Ft/db
Egységár: 173.13 Ft/ml


*Várható szállítás 2 munkanap alatt
*Bolti átvét a következő munkanap 13 órától
Rendelhető

A kámfor illóolaja színtelen, vagy halványsárga színű, átható és jellegzetes, orvosságra emlékeztető szagú. Fő, illetve jellemző alkotórésze az eukaliptol (1,8-cineol) és a kámfor, valamint néhány, a fenyőfélékben is gyakran előforduló összetevő: Ez utóbbiakra példa az alfa-pinén vagy a borneol. Az aromaterápiában és a kozmetikában azt a kámforolajat használják, melynek kámfortartalma alacsony, mert a kámfort epilepsziás rohamokat kiváltható anyagként tartják számon (ez a fehér kámfornak nevezett olaj mentes a rákkeltő hatású szafroltól is).

további információk...

Aromax kámfor illóolaj 10ml részletes leírása

A kámforban gazdag és szafrolt is jelentős mennyiségben tartalmazó kámforolajok (sárga-, barna-) használatát az aromaterápiában nem javasolják. A kámforolajnak elsősorban a fentebb említett alkotórészeinek köszönhetően enyhe keringésfokozó, fájdalomcsillapító, valamint légúttisztító, fertőtlenítő hatása van. Alkalmazásának egyik, kiemelt területeként a bőr és a bőralatti szövetek keringésének fokozása, illetve a mozgásszervi megbetegedések kezelése említhető meg. A kámforolajat a fáradt, fájós végtagok kiegészítő kezelésére alkalmas krémek, masszázs- és fürdőolajok alkotórészeként használják. Emellett a légzés könnyítésére alkalmas illóolaj-keverékeknek, inhalálószereknek, illetve légzéskönnyítő mellkasi krémek, bedörzsölőknek is kedvelt és hatékony összetevője. Az általunk forgalmazott, alacsony kámfortartalmú, szafroltól mentes kámforolaj nem toxikus, a bőrt nem irritálja és nincs fényérzékenyítő hatása.