A lencse kiadós, a hideg téli napokra való étel. Még a legegyszerűbb változata is finom tud lenni, s fehérjetartalma miatt kiváló húspótló is.
BiOrganik bio barnalencse 500g leírása
A lencse fontos szerepet játszott a néphitben és a népi gyógyászatban is, alkalmazása e téren nagy múltra vezethető vissza. Az újévet még ma is lencsés étellel köszöntjük, mert a babona úgy tartja, hogy aki lencsét eszik, annak az új esztendőben sok pénze lesz. Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01. Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. Felhasználása: hazánkban többnyire főzelékként, illetve levesként ismert, de egyaránt fogyasztható nyersen salátaként, párolva köretként, megfőzve különféle fogásokban.
Elkészítése: Bármilyen formában is készítjük el, ügyelni kell arra, hogy többször váltott, bő vízben mossuk. Célszerű a főzést megelőző este vízbe áztatni. Tápanyag tartalom (100g-ban): Energiaérték: 1477 KJ, 353 kcal, Fehérje: 25,8g, Szénhidrát: 29,58g, Zsír: 1,06g, Ásványi anyagok: kálium, kálcium, vas, foszfor, magnézium, nátrium. Vitamin: B1, B2, B6
Barnalencse - Az ízek és tápanyagok harmóniája
A barnalencse egyedi íze és tápláló hatása miatt egyre népszerűbb a gasztronómiában. Ideális alapanyag a változatos és egészséges ételek elkészítéséhez. Érdemes kipróbálni!
A barnalencse gazdag fehérjében, rostban, vitaminokban és ásványi anyagokban, ami különösen fontos az aktív életmódot folytatók számára. Az íze enyhén diós, ami kiválóan passzol különböző fűszerekhez és zöldségekhez. A barnalencse nemcsak tápláló, hanem sokoldalú is: levesekben, pörköltekben, salátákban és köretként is megállja a helyét.
Az elkészítése gyerekjáték: főzés előtt elegendő beáztatni, majd ízlés szerint fűszerezni. A barnalencse minden étkezéshez jól illik, és kreatív módon variálható, így mindig új ízeket fedezhetünk fel. Érdemes rendszeresen beépíteni az étrendünkbe, hogy élvezhessük jótékony hatásait.
Lencse - A sokoldalú táplálék
A lencse egy sokoldalú táplálék, amely számos étkezés szerves része lehet. Gazdag fehérjében, rostban és vitaminokban, így ideális választás a vegetáriánusok és egészségtudatos fogyasztók számára. Az íze különleges, ami rengeteg ételhez illik.
A lencse felhasználása rendkívül változatos: készíthetünk belőle ízletes leveseket, salátákat, köreteket vagy akár főételeket is. A különböző fajták, mint a zöld, barna és vörös lencse, eltérő ízprofilokat kínálnak, így mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet. Az elkészítése gyors és egyszerű, ezért ideális választás a rohanós hétköznapokra.
Az egészségügyi előnyei is figyelemre méltóak. A lencse magas rosttartalma segít az emésztés javításában, csökkenti a koleszterinszintet, és hozzájárul a szív- és érrendszeri egészséghez. Ezen kívül, a benne található vitaminok és ásványi anyagok támogatják a szervezet működését, így a lencse rendszeres fogyasztása mindenkinek ajánlott.





