A kuszkusz marokkói nemzeti étel, mely durumdarából és finomra őrölt búzalisztből készül. Hagyományosan párolva készítik el.

BiOrganik bio kuszkusz 500g leírása

A hagyományos kuszkusz viszonylag hosszabb elkészítési időt igényel, a ma forgalomban lévő kuszkusz jelentős része azonban - mint a BiOrganik kuszkusz is - egy jobban előfeldolgozott, gyorsfőzésű változat. Felhasználása: köretként, főételként. Levesben tésztaként is ehető, valamint csemegeként salátákkal, szószokkal, mártásokkal is el lehet fogyasztani.

Elkészítése: vízben megfőzni vagy gőzben megpárolni, amíg puha nem lesz. Felforralt vízbe öntve, ha negyed óráig állni hagyjuk, külön főzés nélkül is elkészíthető. Jó tudni: a marokkóiak a durumbúzából őrölt darát megnedvesítik, majd beszórják liszttel, és kézzel addig görgetik, amíg a daraszemcséket finom lisztréteg nem vonja be. Marokkóban nem pirítják, hanem lassan párolják az ételt. A kuszkuszt is mindig párolva készítik el, és sosem főzik más étellel összekeverve. Kuszkuszpároló edényben gőzben párolják, aminek hatására megdagad és megpuhul.

Kuszkusz köret - az ízek harmóniája

A kuszkusz köret a változatos ízek és textúrák kedvelőinek ideális választás. Kóstold meg, és élvezd az ízek harmóniáját!

Ez a köret az apró búzadara miatt különleges élményt nyújt, és gyorsan elkészíthető. Az elkészítése során elegendő forró vízbe áztatni, majd pihentetni, így pillanatok alatt tálalható. Az íze semleges, ezért kiválóan variálható különböző fűszerekkel és hozzávalókkal. A kuszkusz jól magába szívja a különféle ízeket, így igazi ízélménnyé válik.
Egyedi textúrája miatt jól illik salátákba, húsételekhez, vagy akár egytálételekhez is. Készíthetsz belőle zöldséges kuszkuszt, fűszeres változatot, vagy akár édes desszertet is. A kuszkusz köret tökéletes választás, ha valami különlegeset szeretnél az étkezésekhez!

Kuszkusz - a gyors és laktató megoldás

A kuszkusz egy kiváló köret, amely gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Gazdag ízvilágával és laktató jellegével a hétköznapi étkezések ideális kiegészítője lehet. Használjuk bátran különböző ételek mellé!

Az elkészítése nagyon egyszerű: csupán annyira van szükség, hogy forró vízzel leöntjük, majd pár percig állni hagyjuk. Különféle zöldségekkel, fűszerekkel és egyéb hozzávalókkal kombinálva ízletes és tápláló fogásokat készíthetünk belőle. Remekül illik grillezett húsok mellé, vagy akár önálló saláta alapanyagként is megállja a helyét.
A kuszkusz nemcsak ízletes, hanem tápláló is. Rosttartalmának köszönhetően segíthet az emésztésben, miközben energiát ad a nap folyamán. Ha egészséges és gyors megoldásra van szükség, a kuszkusz kiváló választás, amit könnyedén variálhatunk az ízlésünk szerint.