A sajátságos, semmihez nem hasonlító íz az egyik ok, ami miatt fogyasztását szinte nem lehet megunni.
Dénes Natura barna bulgur 500g leírása
A növények, mint ennek az energiának a legfőbb közvetítői adják át testünknek mindazt, ami nélkül elpusztulnánk. A fotoszintézisben megnyilvánuló csoda teszi asztalunkra a földben található ásványi anyagok, illetve nyomelemek, vitaminok megfelelő választékát. A forró égövi országok egyik különleges növénye a durumbúza, melyet az arab kultúra népei, amennyiben a teljes érés előtt betakarítanak és a napon szárítják, illetve ott fejeződik be a mag érésének a folyamata, létrejön a Bulgurnak nevezett különlegesen finom ízű gabonaféleség.
Sokoldalúan és változatosan elkészíthető, együttfőzve például hajdinával, vagy kölessel. Alapként a feltétekkel változatossá tehető. Főzési ideje nálunk legalábbis kb. max 10 perc. Van olyan vélemény is, mely szerint elég a felforrás után kikapcsolni a tüzet és a többi már elég a puhuláshoz. A tarhonyához hasonló állaga lesz. Állás alatt, pl másnapra összeáll ugyan, mivel a vizet még inkább felszívja, de könnyedén szétvágható villával is akár. Nem fojtó, akár diétásnak is nevezhető étel, melyet bátran ajánlhatunk akár rák, vagy egyéb diétához is, természetesen szakemberrel való konzultációval kiegészítve. Erről külön szólok, mivel a téma megérdemli. Talán különösen hangzik, de ha utánagondolunk el kell fogadni azt az egyszerű tényt, hogy a napban, mint égitestben rejlő szakadatlanul sugárzott energia teszi lehetővé földünkön az élet mindenféle formájának létezését.
Bulgur - a sokoldalú gabonafélék királya
A bulgur egy sokoldalú gabonaféle, amely különböző étkezési igényekhez alkalmazkodik. Magas tápanyagtartalma és változatos felhasználási lehetőségei miatt érdemes felfedezni. Az ízletes bulgur nemcsak egészséges, hanem könnyen elkészíthető is. A bulgur alapvetően búzából készül, amelyet gőzölnek, szárítanak és őrölnek. Ez a folyamat megőrzi a búza tápanyagtartalmát, így különösen gazdag rostban és vitaminokban.
A bulgur remek választás lehet köretnek, salátába, vagy akár főételként is. Főzéséhez elegendő egy kis forró víz, és máris készíthetünk belőle ízletes ételeket. Mivel gyorsan elkészül, ideális megoldás a rohanós hétköznapokra. Az íze enyhén diós, ami nagyszerűen párosítható különböző zöldségekkel és fűszerekkel.
Ne feledje, hogy a bulgur nemcsak finom, hanem tápláló is. Segít a jóllakottság érzésének fenntartásában és támogathatja az egészséges emésztést is. Használja ki ennek a gabonafélének a sokoldalúságát, és fedezze fel, hogyan teheti színesebbé és táplálóbbá az ételeit!




