A csicseriborsó, vagy más néven bagolyborsó, egynyári növény, a görögök és a rómaiak már az ókorban ismerték és kedvelték.
Dénes Natura csicseriborsó 250g leírása
A terméshüvelyekben 1-3 mag található, melyek gömbölyűek, sárgás színűek. Magas fehérje-, és keményítőtartalmú növény. A többi hüvelyeshez képest több C vitamint, (mely tényezőnek a csíráztatásban van jelentősége, ) és majdnem kétszer annyi vasat is tartalmaz. Felhasználása: pástétomok, levesek, egytálételek készítéséhez. Indiában megfőzve curry-s ételekhez használják, vagy lisztté őrlik és nemzeti ételeket (pakorát, bádzsit) készítenek belőle.
Elkészítése: Felhasználás előtt a csicseriborsót meg kell mosni, és 10-12 órára be kell áztatni. Az így előkészített magvak főzési ideje 60-90 perc. A babhoz, lencséhez hasonlóan készíthető el. 1 csésze csicseriborsó 4 csésze vízben főzve. Az áztatólevet ki kell önteni!
Csicseriborsó - A finom és tápláló alternatíva
A csicseriborsó egy ízletes és tápláló alternatíva a húsfélék helyett. Gazdag tápanyagokban, és remekül beilleszthető a mindennapi ételekbe. Fedezd fel te is!
A csicseriborsó nemcsak finom, hanem rengeteg egészségügyi előnnyel is bír. Magas fehérje- és rosttartalmának köszönhetően hozzájárul a teltségérzethez, így segíthet a fogyásban is. A tápanyagokban gazdag csicseriborsó különösen ajánlott a vegetáriánusok és vegánok számára, hiszen remek növényi fehérjeforrás. Érdemes rendszeresen fogyasztani, hiszen jótékony hatással van az emésztésre és a szív egészségére.
Az elkészítési módok széles választéka lehetővé teszi, hogy mindenki megtalálja a kedvére valót. Salátákban, levesekben vagy püréként is élvezhetjük, de akár főételként is megállja a helyét. Az ízletes és tápláló csicseriborsó valódi kincse a konyhának, amelyet érdemes felfedezni.
Csicseriborsó köret - egészséges és ízletes
A csicseriborsó köret egy tápláló alternatíva a klasszikus köretekhez, ami gazdag ízekben és tápanyagokban. Ideális választás mindazok számára, akik egészségesebben szeretnének étkezni. Fedezze fel a csicseriborsó sokoldalúságát!
A csicseriborsó kiváló fehérjeforrás, és tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Az elkészítési folyamat egyszerű: áztassa be a csicseriborsót, majd főzze meg, és fűszerezze kedve szerint. A köret ízletesen illik különféle ételekhez, például sült húsokhoz vagy zöldségekhez. Az elkészítési idő rövid, így gyorsan tálalható a hétköznapi étkezések során.
A csicseriborsó köret nemcsak tápláló, hanem sokoldalúan variálható is: készíthet belőle hummuszt, pürét vagy salátát is. Kísérletezzen különböző fűszerekkel, hogy felerősítse az ízeket, és élvezze a csicseriborsó jótékony hatásait! Próbálja ki, és tapasztalja meg a csicseriborsó köret előnyeit!





