A lucuma energizáló vitaminkomplex, béta-karotin, illetve vastartalmú és szacharid forrás. Édes íze miatt Peru környékén a cukor alternatívájaként asztali édesítőként is fogyasztják. alacsony glikémiás indexe miatt cukorbetegek is tehetnek vele egy próbát.
Tele van rosttal, ezáltal hozzájárul az emésztés egészségéhez. A lucuma az egyik legjobb forrása az antioxidánsoknak. Az antioxidánsok elsősorban a szervezetben felhalmozódott káros szabadgyökök elpusztításáért felelősek. Ez a mechanizmus segít megakadályozni a degeneratív betegségek kialakulását. Az antioxidánsok a gyümölcs gyulladáscsökkentő hatását is felerősítik. Szakértők szerint ez a tulajdonság akkor jön ki igazán, ha lé formájában fogyasztjuk a lucumát.

Vitaminokban és ásványi anyagokban is gazdag: Kalcium, magnézium, foszfor, valamint cink, vas, jód, kálium és nátrium is rejlik a gyümölcsben; mindegyiknek nagy szerepe van abban, hogy a test felvértezhesse magát a betegségekkel szemben.

A lucumát alacsony glikémiás indexe alkalmassá teszi arra, hogy cukorbetegek is fogyasszák. Természetesen édes íze miatt remekül csökkenti a cukor iránti vágyat, a belőle készült porral pedig bármilyen ételt lehet ízesíteni. A mesterséges édesítőkkel ellentétben nem hizlal, vagyis a diétázóknak sem kell elkerülniük.

Összetétel:
100% bio lucuma gyümölcs (pouteria lucuma)

Tápanyagtartalom 100g-ban:
Energia 1105 kJ/264 kcal
Zsír 0,9 g
amelyből telített zsírsav 0,5 g
amelyből egyszeresen telítetlen zsírsav 0,2 g
amelyből többszörösen 0,2 g
Szénhidrát 36,8 g
amelyből cukor 22,1 g
Rost 48,5 g
Fehérje (protein) 3,4 g
Só 0 g
Alkalmazása:
tetszőleges mennyiséget fogyasszunk belőle. Keverhetjük fagylaltba, turmixba, desszertekhez. Liszthez keverve egzotikus sütemény is készíthető lukuma segítségével. Asztali édesítöszerként is bátran kipróbálhatjuk.
Biomenü termékek »

Címkék:

biomenü