Előfőzött, tört búzaszemek. Köretként vagy főételként ízletes, gyors köret készíthető belőle, a rizsnél pergősebb.

Ataisz bulgur 1000g leírása

Elkészítése: 1 rész bulgur, 2 rész víz kb. 20 perc alatt fő meg. Célszerű a főzési idő letelte után a fedő levétele nélkül pár percig saját gőzében állni hagyni. Extra tipp: tegyen a főzővízbe Ataisz Vega-Mix-et.

Összetevők: búza (Törökország).

Allergén információ: a termék búzát, glutént és olajos magvakat is felhasználó üzemben készült.

Átlagos tápanyagtartalom 100 g termékben: Energiatartalom: 1494,40 kJ/357 Kcal, szénhidrát: 78,01 g -amelyből cukrok: 6,70 g, zsír: 1,20 g -amelyből telített zsírsavak: 0,10 g, fehérje: 10,30 g, só: 0,80 g.

Bulgur - a sokoldalú gabonafélék királya

A bulgur egy sokoldalú gabonaféle, amely különböző étkezési igényekhez alkalmazkodik. Magas tápanyagtartalma és változatos felhasználási lehetőségei miatt érdemes felfedezni. Az ízletes bulgur nemcsak egészséges, hanem könnyen elkészíthető is. A bulgur alapvetően búzából készül, amelyet gőzölnek, szárítanak és őrölnek. Ez a folyamat megőrzi a búza tápanyagtartalmát, így különösen gazdag rostban és vitaminokban.

A bulgur remek választás lehet köretnek, salátába, vagy akár főételként is. Főzéséhez elegendő egy kis forró víz, és máris készíthetünk belőle ízletes ételeket. Mivel gyorsan elkészül, ideális megoldás a rohanós hétköznapokra. Az íze enyhén diós, ami nagyszerűen párosítható különböző zöldségekkel és fűszerekkel.
Ne feledje, hogy a bulgur nemcsak finom, hanem tápláló is. Segít a jóllakottság érzésének fenntartásában és támogathatja az egészséges emésztést is. Használja ki ennek a gabonafélének a sokoldalúságát, és fedezze fel, hogyan teheti színesebbé és táplálóbbá az ételeit!

Címkék:

ataiszbulgur