A vörös rizs rendkívül népszerű étellé vált az utóbbi időkben. Ezt a rizsfajtát erjesztéssel állítják elő a Monascus Purpureus, vagyis a közönséges vörös élesztőgomba segítségével.
Prana Bio Vörösrizs 250g leírása
Ez egy ősi módszer, melyet már Japánban is használtak. Ma a vörös rizs használata igen elterjedt a táplálékkiegészítők között is, mert képes a rossz koleszterin szintjét csökkenteni a vérben a gomba anyagcsereterméke következtében.
Az erjesztett vörös rizsnek figyelemreméltó hatásai vannak, de a jó tulajdonságai ellenére az ellenjavallatokat is figyelembe kell vennünk – ezeket szedtük össze most.
Mint mindenből, ebből az élelmiszerből is érdemes mértékkel fogyasztani: fontos tudni, hogy myopathiát okozhat a túlzott fogyasztása, amely egy olyan állapot, ami az izmok funkcionalitását befolyásolja.
Az erjesztett vörös rizs használata emésztőrendszeri rendellenességeket is okozhat, így ha észreveszed, hogy ennek a tápláléknak a fogyasztása némi kellemetlenséget okoz, akkor az azt jelenti, hogy ez nem az anyagcserédnek megfelelő élelmiszer.
Ha rendszeresen fogyasztasz vörös rizst, érdemes mellé Q10 koenzim kiegészítőt is fogyasztani, hogy az antioxidáns szinted egyensúlyban legyen, ugyanis a vörös rizs csökkentheti a szervezetben az ubikinon antioxidáns szintjét.
Ha nagyon nagy mennyiségben fogyasztod, akkor túl sok citrinint juttathatsz a szervezetedbe, ez egy gombás toxin, amely gátolhatja a vesék megfelelő működését. Mellékhatásként a transzaminázok szintje is növekedhet, ezek a májra vannak negatív hatással.
Ízületi fájdalmakkal, gyulladással küzdők, valamint terhes nők számára pedig mellékhatásai miatt nem ajánlott a vörös rizs fogyasztása.
Összetevők: 100% bio vörös rizs
Egyéb allergének: Nyomokban földimogyorót, dióféléket és szezámmagot tartalmazhat.
Bio termékeinket a Bio Garancia Kft. tanusítja.
Származási hely: Vietnám
Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia: 1529kJ / 361Kcal
Zsír: 2,5g Amelyből telített zsírsavak: 0,3g
Szénhidrát: 75g Amelyből cukrok: 0,1g
Fehérje: 7,2g
Rost: 2,7g
Só: 0,03g.
Vörös rizs - tápláló és ízletes
A vörös rizs egy különleges és tápláló gabona, amely gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban. Az egészséges táplálkozás kedvelőinek ideális választás. Ismerje meg a vörös rizs előnyeit!
Ez a rizsfajta nemcsak a színével tűnik ki, hanem tápértéke is figyelemre méltó. A vörös rizs gazdag rostokban, amelyek elősegítik az emésztést és a jóllakottság érzését, így segíthet a súlyszabályozásban. Ezenkívül antioxidánsokban is bővelkedik, amelyek támogatják a szervezet védekezőképességét. A benne lévő ásványi anyagok, mint a vas és a magnézium, elengedhetetlenek az egészséges anyagcseréhez.
Főzése során a vörös rizs különleges textúrát és ízt kap, amely számos ételhez tökéletesen illik. Salátákban, köretként vagy főételek részeként egyaránt ízletes, így remekül variálható. A vörös rizs nemcsak tápláló, hanem színes és vonzó megjelenésével feldobja az étkezéseket, így bármelyik asztalon megállja a helyét.
Rizs - A hagyományos és modern ételek alapja
A rizs nem csupán egy hétköznapi alapanyag, hanem a világ különböző kultúráiban hagyományos ételek elkészítésének alapja. Főzés közben a rizs könnyen magába szívja a fűszerek és egyéb hozzávalók ízét, így gazdagítva az ételek ízvilágát.
A rizst sokféle módon lehet elkészíteni: főzve, párolva vagy akár sütve is. A rizottó, sushi vagy pilaf mind-mind ízletes étkezési lehetőségek, amelyekben a rizs központi szerepet játszik. A rizs ízletes köretként, de önálló ételként is megállja a helyét, ráadásul sokféle hozzávalóval variálható.
A rizs tápláló, energikus és könnyen emészthető, így ideális választás minden korosztály számára. A megfelelő tárolás mellett a rizs hosszú időn keresztül megőrzi frissességét, ezért mindig kéznél lehet a konyhában. Fedezd fel a rizs sokoldalúságát, és élvezd a változatos ételeket, amelyeket elkészíthetsz belőle!




