Az amaránt aminosav összetétele kedvezően hat a szervezet zsírháztartására, és ezen keresztül az érelmeszesedés megelőzésre.

Klorofill amaránt mag 250g leírása

Kiegyenlített, harmonikus aminosav összetételének köszönhetően fehérjetartalma kiválóan hasznosul (75%). Az amaránt kitűnő vas, kalcium, magnézium és cink valamint egyéb mikroelem forrás. A gabona félék között az amaránt vas tartalmának rendkívül nagy biológiai értéket tulajdonítanak a kutatók. Ezt indokolhatja az tény, hogy a gabonaféléktől eltérően C vitamint is tartalmaz, ami elősegíti a vas felvételét. Kalcium tartalma nemcsak meghaladja a tejét, hanem biológiai hasznosulását tekintve a legjobb kalciumforrást jelentő élelmiszer. Glutént nem tartalmaz, így lisztérzékenyek is fogyaszthatják.

Amaránt mag - a táplálkozás új dimenziója

Az amaránt mag egy sokoldalú és tápláló élelmiszer, amely gazdag fehérjében, rostban és ásványi anyagokban. Gluténmentes jellege miatt ideális választás a gluténérzékenyek számára is. Az amaránt magok apró méretük ellenére igazi tápanyagbomba, amelyet érdemes beépíteni a mindennapi étrendbe. Az amaránt évezredek óta jelen van az emberi táplálkozásban, és nemcsak finom, hanem egészséges is.

Az amaránt mag sokféleképpen felhasználható: főzve köretként, salátákhoz adva vagy akár müzliben is. Az íze kellemesen diós, ami különlegesebbé teszi az ételeket. Főzés során a magok könnyen megpuhulnak, és tápláló ételt varázsolhatunk belőlük. A pörkölt amaránt magok roppanós snackként is tökéletesek, így a nassolás egészséges alternatíváját kínálják.
Az amaránt rendszeres fogyasztása jótékony hatással van az egészségre, mivel magas rosttartalmának köszönhetően segít az emésztés javításában. Ezen kívül gazdag antioxidánsokban is, amelyek segíthetnek a szervezet védekezőképességének növelésében. Az amaránt mag tehát nemcsak tápláló, hanem értékes hozzájárulást is jelent a kiegyensúlyozott étrendhez, így érdemes felfedezni.