A grissino egy jellegzetes piemonti pálcika alakú pékáru.

Le Veneziane mini grissini - olíva 250g leírása

Összetevők: kukoricakeményítő, burgonyakeményítő, kukoricaliszt (13%), rizsliszt, extra szűz olívaolaj (5,9%), pálmaolaj, utifű maghéj rostja, lenmag, glükózszirup, étkezési só, térfogatnövelő szerek (ammónium-karbonát, nátrium-hidrogén-karbonát, difoszfát), emulgeálószer (szójalecitin), aromák. Nyomokban földimogyorót, dióféléket és szezámmagot tartalmazhat.

Tápanyagtartalom 100 g termékben: Energia: 1946 kJ/463 kcal, zsír: 16,23 g -amelyből telített zsírsavak: 5,46 g, szénhidrát: 76,32 g -amelyből cukrok: 0,62 g, rost: 1,7 g, fehérje: 2,04 g, só: 2,8 g.

Grissini - az ízletes ropogós rúd

A grissini egy vékony, ropogós kenyérszelet, amely az olasz konyha elengedhetetlen része. Ideális választás, ha valami különlegeset szeretnél kínálni.

A grissini készítése során a legfontosabb alapanyagok a búzaliszt, víz, só és élesztő. A tésztát alaposan kidolgozzák, majd vékony rudakká formálják és megsütik, hogy a kívánt ropogós állagot elérjék. A grissini ízesítése változatos, hiszen fűszerekkel, olajjal vagy sajttal is gazdagítható, így mindenki számára vonzó lehet.
Ezek a ropogós rudak nemcsak önálló snackként, hanem különféle ételek kísérőjeként is remekül megállják a helyüket. Tálald őket borokkal, sajtokkal vagy különböző mártogatósokkal, és élvezd a közös étkezések örömét. A grissini tökéletes választás bármilyen alkalomra, hiszen minden falat egy különleges élményt kínál!