A hajdina gluténmentes álgabona, amelyből gyorsan elkészíthető tápláló kása készíthető.
BiOrganik bio gluténmentes hajdinakása 200g leírása
Átlagos tápérték (100 g-ban): Energia: 1425 kJ/340 Kcal, zsír: 1,7 g -amelyből telített zsírsavak: 0,3 g, szénhidrát: 71 g -amelyből cukrok: 0,4 g, fehérje: 9,1 g, só: 0,005 g.
Összetevők: hajdina*. *= ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból.
Felhasználás: natúr, zöldséges vagy gyümölcsös kásákhoz, levesek és szószok sűrítésére. Elkészítés: a kását alaposan keverje el forró vízzel vagy rizsitallal. 1-2 perc után fogyasztásra kész. Száraz, hűvös, napfénytől védett helyen tartandó. Származási ország: Magyarország.
Hajdina kása - ízletes és tápláló választás
A hajdina kása egy különleges táplálék, amely gazdag tápanyagokban, és ideális választás lehet a mindennapi étrendbe. Fedezd fel a hajdina jótékony hatásait!
A hajdina kása nemcsak ízletes, de nagyon egészséges is. Magas rosttartalma elősegíti az emésztést, míg a benne található vitaminok és ásványi anyagok támogatják az immunrendszert. A hajdina gluténmentes, így a gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatják. A fehérjetartalma mellett a hajdina bővelkedik flavonoidokban is, amelyek antioxidáns hatásúak.
Az elkészítése egyszerű: a hajdinát vízben vagy tejben főzzük meg, és ízesíthetjük gyümölcsökkel, mézzel vagy zöldségekkel. Ez a sokoldalú étel reggelire, ebédre vagy vacsorára egyaránt tökéletes választás lehet, így bármikor élvezhetjük jótékony hatásait.




