A wasabi-por karakteres csípősséget biztosít, torma- és mustárszármazékokat is tartalmaz.
Lakshmy őrölt wasabi-por 30g leírása
Összetevők: tormapor, mustárpor, citromsav, színezék: E102, E133.
A japán vízitorma eredetileg a hegyi folyók és patakok partján élő növény, melynek a gyökere adja a fűszert. Íze és illata a tormára hasonlít, de annál jelentősen intenzívebb. Hagyományosan cápabőrön reszelték le a gyökereket, majd ízesítették. Valódi wasabihoz japánon kívül, szinte lehetetlen hozzájutni, vagy csak horrorisztikUSAn magas áron. Mára olyan népszerű és elterjedt fűszerré vált, hogy egyre nagyobb mennyiségben termesztik a hatake-wasabi változatát, amely igénytelenebb és könnyen termeszthető. A wasabi port víz hozzáadásával csomómentesre kell keverni, majd a pasztát szójaszósszal ízesíthetjük ízlés szerint. A wasabit általában a sushival párosítják, pedig mindenhez használhatjuk, ahol tormát adnánk a készétel mellé.
Wasabi fűszer - Fűszer a gasztronómiában
A wasabi fűszer nem csupán egy ízesítő, hanem a japán konyha egyik legfontosabb eleme, amely különleges élményt biztosít minden falatnál. Érdemes megismerkedni vele!
A wasabi gyökere a japán konyhában évezredek óta népszerű. A frissen reszelt wasabi íze azonnal elkápráztatja az ízlelőbimbókat: a fűszeres, de friss hatás azonnali élményt nyújt, amely kiemeli az ételek ízét. Az autentikus japán ételek mellett a wasabi különféle modern fogásokhoz is jól illik, így sokoldalúan felhasználható.
Az egészségügyi előnyei mellett a wasabi kifejezetten alacsony kalóriatartalmú, így tökéletes választás az egészséges táplálkozást kedvelőknek. Képes serkenteni az anyagcserét és segíthet a méregtelenítésben is. Használj wasabit salátákban, szószokban, vagy akár grillezett ételek ízesítésére, hogy élvezhesd a különleges ízét!
Wasabi - A csípős ínycsiklandóság
A wasabi egy különleges fűszer, amely a japán gasztronómia szerves része. Éles íze és jellegzetes aromája sok ételhez remekül illik.
A wasabi gyökere a Wasabia japonica növényből származik, és a friss, reszelt formája a legnépszerűbb. Az íze csípős, de nem a klasszikus értelemben, inkább az orrban érzékelhető, így a tormához hasonlítható. Legfőképp sushi és sashimi kísérőjeként ismert, de salátákhoz és egyéb ételekhez is bátran használható. A wasabi nemcsak ízesít, hanem különleges élményt is nyújt a gasztronómiában.
A wasabi fogyasztása számos egészségügyi előnnyel is jár. Antioxidánsokban gazdag, így segíthet a sejtek védelmében és a gyulladások csökkentésében. A benne található vegyületek támogatják az emésztést és az immunrendszert, így érdemes beépíteni az egészséges étrendbe. A wasabi tehát nem csupán egy ízletes fűszer, hanem egy igazi vitaminbomba is.




