Magas rosttartalma fokozza a bélműködést, kitisztítja a bélrendszert, így elősegítve a tápanyagok felszívódását.
Organiqa Chlorella tablets (bio, 500mg) tabletta 250db leírása
Ajánlott mennyiség:
Ajánlott napi adag: 8 tabletta (4 g).
Hatóanyagok:
100% bio chlorella tabletta (500 mg)
Étrendi irányzatok:
bio
Allergén információ:
Természetes módon előforduló szulfitokat tartalmazhat.
Figyelmeztetés:
Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet! Az ajánlott napi adagot ne lépje túl! A terméket kisgyermek elől elzárva kell tartani!
Energia- és tápérték:
Energiatartalom: 1450 kJ/343 kcal
Zsírok: 2,3 g, ebből telített zsírsavak: 0,6 g
Szénhidrát: 13,8 g, ebből cukrok: 0,4 g
Fehérjék: 65,7 g
Só: 0,2 g
Tárolás:
Száraz, hűvös helyen tartandó!
Gyártó és/vagy forgalmazó:
Organiqa Team Kft.
Engedélyszám:
HU-ÖKO-01
Átfogó ismertető:
A chlorella tabletta 100% bio minőségben érhető el, és ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származik. A termék 250 db tablettát tartalmaz, melyek 500 mg chlorellát tartalmaznak. A chlorella egy édesvízi alga, amely segíthet a napi tápanyagbevitel kiegészítésében. A termék újrahasznosítható tasakban érkezik, amelyet a műanyag szelektív hulladékgyűjtőbe lehet dobni. A termék származási helye Kína, és a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. ellenőrzi. A chlorella tabletta természetes módon előforduló szulfitokat tartalmazhat, ezért fontos, hogy az ajánlott napi adagot ne lépje túl, és kisgyermekek elől elzárva tartsa.
Chlorella alga - tápláló zöldség a természetből
A chlorella alga egy rendkívüli zöld édesvízi alga, amely gazdag tápanyagokban és egészségügyi előnyökben. Érdemes felfedezni!
Ez az alga kiemelkedően gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban, így remek táplálékkiegészítő lehet. A chlorella alga segíthet a szervezet méregtelenítésében, támogatja az emésztést, és hozzájárulhat a bélflóra egyensúlyának fenntartásához. Ezen kívül a klorofill tartalma miatt jótékony hatással lehet a vér oxigénszintjére és a sejtek regenerálódására.
A chlorella alga könnyen beilleszthető a mindennapi étrendbe, legyen szó smoothie-ról, salátáról vagy kapszuláról. A rendszeres fogyasztás segíthet az energiaszint növelésében, valamint hozzájárulhat a fáradtság csökkentéséhez. Próbálja ki a chlorella algát, és tapasztalja meg a természetes tápláló hatását!
Ilyen a húsvéti menü okosan
A húsvét a nagy lakomák ideje, ahol az egészségtudatosság sokszor háttérbe szorul. Dietetikusok azonban összhangba hozták a tradíciókat az érvényben lévő táplálkozási ajánlásokkal, tanácsaikat megfogadva egészségesebbé varázsolhatjuk a húsvéti étrendet.
A titok az arányokban rejlik, törekedjünk rá, hogy napi öt adag zöldséget és gyümölcsöt fogyasszunk, ebből legalább egyet nyersen, és a tányérunk felét lehetőleg ezek tegyék ki. Ez a húsvéti menüben egyáltalán nem elképzelhetetlen – áll a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének közleményében. Ami a sonkát illeti, különösen fontos a minőség, ne dőljünk be az árnak, mert sokszor az olcsóbb termékek nem is sonkák. Jó, ha tudjuk, hogy ezek közül a tarja magas, míg a comb és a lapocka alacsonyabb zsírtartalmú, az íz, minőség szempontjából az is sokat számít, hogy hagyományos pácolással, vagy gyorspácolással készült-e a termék, valamint, hogy a jelölésen a „füstölt” vagy a „füstölt ízű” kifejezés szerepel-e. A sonka ne legyen száradt, túl kemény, nyomásra pedig ne eresszen levet, a jó sonka színe bordó, vagy sötétrózsaszín.
Tojásvásárláskor csak tiszta, friss, ép tojást vegyünk. Ha bizonytalanok vagyunk a tojás frissességében, vízpróbával ellenőrizzük: tegyük egy pohár vízbe a tojást, és ha elmerül, akkor friss, de ha lebeg a vízszínén, akkor már inkább ne együk meg. A tojást a nehéz, olajos majonézes változat helyett kínáljuk főtt tojásként a sonkához sok-sok retekkel, hagymával. A hagyományos torma mellett kipróbálhatjuk a különböző zöldségkrémeket, pástétomokat is, például a zsenge zöldborsókrém mentával nagyon friss, egészéges tavaszi ízű finomság, akár kenyérre kenve, vagy tojásba töltve.
Figyeljünk az arányokra: a sonkából, tojásból inkább kevesebbet szedjünk, és mellette bőségesen pakoljuk meg a tányérunkat tavaszi zöldekkel. Húsvétkor is tartsuk szem előtt, hogy a vöröshúsokból (sonkából, bárányból) hetente legfeljebb 30-50 dekányi mennyiségben együnk, és a heti adagnál kalkuláljuk bele az ünnepi fogásokat.
A desszerteknél részesítsük előnyben a túrós, gyümölcsös süteményeket, kínáljunk gyümölcssalátát, nyers gyümölcsöt vagy olajos magvakat. A süteményeknél bátran „spóroljuk” meg a receptben szereplő cukormennyiség 10-15 százalékát. Vigyázzunk a sóval is, a sonkát a főzés előtt egy éjszakára áztassuk be bőséges mennyiségű vízbe, hogy a sótartalom egy része kiázzon belőle. Ezt követően hideg vízben tegyük fel főni, majd amikor a víz felforrt, öntsük le, és cseréljük tiszta, meleg vízre.
A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége étkezési ajánlásait az okostányér.hu-n olvashatja.
Chlorella alga tabletta - a zöld táplálék
A chlorella alga tabletta egy szuperélelmiszer, amely gazdag tápanyagokban és egészségvédő hatásokban. A chlorella algát a tiszta vizekben termesztik, így biztosítva a kiemelkedő minőséget és hatékonyságot. A napi táplálékunk kiegészítéseként kiváló választás.
A chlorella alga jelentős mennyiségű fehérjét tartalmaz, emellett vitaminokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban is bővelkedik. Segít a szervezet méregtelenítésében, mivel képes megkötni a káros anyagokat és támogatni a máj működését. Ezen kívül hozzájárul az immunrendszer erősítéséhez, ami segíthet a betegségek megelőzésében.
A chlorella alga tabletta rendszeres fogyasztása hozzájárulhat a bélflóra egészségéhez és a jó közérzet fenntartásához. Ideális kiegészítése lehet a vegán és vegetáriánus étrendnek, hiszen természetes módon pótolja a szükséges tápanyagokat, segítve ezzel az egészséges táplálkozást és életmódot.




