A Ga-lexír articsóka kivonatottal és további keserűanyag-tartalmú gyógynövényekkel.
Salus Ga-Lexír (Gallexier) gyógykeserű 250ml leírása
Adagolás:
Naponta egy alkalommal 20 - 40 ml étkezéskor vagy étkezés után.
Az articsóka egy zöldségféle, melyet főleg a Földközi-tenger környékén termelnek. A 16. század óta ismerik és értékelik a leveleiben lévő keserű-anyagokat.
A termék az articsóka gondosan válogatott leveleiből készül, melyhez további keserű növények és fruktóz kerül. Íze kellemes, kesernyés aromájú.
Nem tartalmaz alkoholt és tartósítószereket.
Összetevők:
Az alábbi növények vizes kivonata (75 %):
articsókalevél, gyermekláncfű levél, enciángyökér, kurkuma gyökértörzs, cickafarkfű, gyömbér gyökértörzs, kamillavirág, édeskömény, keserű narancshéj, benedekfű, kardamomum termés, vidrafűlevél, fruktóz szirup.
Gyártó: SALUS-Haus Németország
OGYÉI nyilvántartási szám: 7121/2010
Articsóka - A tápanyagdús zöldség
Az articsóka egy különleges és tápanyagdús zöldség, amely a mediterrán konyha egyik alapköve. Fényes zöld leveleivel és ízletes bélrészével a gasztronómia kedvence. Érdemes kipróbálni!
Az articsóka tápanyagokban gazdag, hiszen kiváló forrása a C-vitaminnak, K-vitaminnak, folsavnak és ásványi anyagoknak, mint például a magnézium és a kálium. Az articsóka magas rosttartalmának köszönhetően támogatja az emésztést, és segíthet a vércukorszint szabályozásában is. A zöldség fogyasztása nemcsak az egészségünkre van jótékony hatással, hanem ízélményben is bővelkedik.
Az articsóka elkészítése során érdemes figyelmet fordítani a tisztítására, hiszen a külső levelek eltávolítása után a belső puhább részek kerülnek elő. Főzve, párolva, grillezve vagy akár salátákban is tálalható. Az articsóka íze jól illik különféle mártogatósokhoz, így a vendégváró falatok között is megállja a helyét. Az articsóka tehát nem csupán egészséges, de ízletes és sokoldalúan felhasználható zöldség, amelyet érdemes a mindennapok részévé tenni.
A pitypang minden része gyógyít
A pitypang minden része fogyasztható, számos értékes vitamint és tápanyagot tartalmaz. Főleg vízhajtóként, méregtelenítésre, gyomor-, vese- és májpanaszok esetén alkalmazható.
A pitypang vagy gyermekláncfű az őszirózsafélék családjába tartozó, Magyarországon is gyakori évelő növény. Hosszúkás, fogazott levelei, sárga virága vagy magjainak ernyőszerű repülőszőrei könnyen azonosíthatóvá teszik, ráadásul az ember közvetlen környezetében, kertekben, parkokban, árokpartokon is rendkívül gyakori.
Értékes tápanyagok
További jellegzetessége, hogy mind a levelek, mind a virágszár tejszerű nedvet ereszt, ha elszakítjuk. Sokan ügyet sem vetnek a fűben megbúvó kis növényre, pedig gyökerétől a virágáig minden része fogyasztható és gyógyhatású. Fontos viszont tudni, hogy virágpora az arra érzékenyeknél allergiás reakciót válthat ki.
Évszázadok óta alkalmazzák elsősorban a vese, a máj és a gyomor panaszaira, sSzámos értékes tápanyagot tartalmaz, például A-, B-, C- és D-vitamint, cinket, vasat, kalciumot, magnéziumot és kalciumot, magas az antioxidáns-tartalma.
Szerteágazó hatás
A házi patika számára egész évben gyűjthető, a benne lévő keserűanyagok miatt hasznos gyógynövény. Hatása sokrétű:
- étvágyjavító, javítja az emésztést és az erőnlétet;
- jótékony hatással van epe- és májbántalmakra;
- teája vizelethajtó és vértisztító;
- serkenti a máj és a vesék aktivitását;
- szél- és vízhajtó;
- oldja a koleszterint, csökkenti a vérzsírt;
- csökkenti a vércukor szintjét.
Gyökerének főzete borogatásként is alkalmazható fájó ízületek, köszvény és reumás panaszok esetén, kissé kesernyés ízű leveleit pedig salátákba is keverhetjük.
Gyermekláncfű - a természet gyógyító ereje
A gyermekláncfű nem csupán szép virág, hanem egy igazi csodafegyver a természetben. Gyógyhatású tulajdonságai miatt érdemes a figyelmünkre érdemes, hiszen számos jótékony hatással bír. Fedezze fel ezt a különleges növényt!
A gyermekláncfű levelei és gyökerei sokféle tápanyagot tartalmaznak, köztük vitaminokat, ásványi anyagokat és antioxidánsokat. Ezek hozzájárulnak a máj és az emésztőrendszer egészségéhez, valamint segíthetnek a gyulladások csökkentésében. A gyermekláncfű tea formájában fogyasztva segíti a méregtelenítést, míg a friss levelek salátákhoz adva ízletes és tápláló ételt biztosítanak.
Ezen kívül a gyermekláncfű virágaiból készített szirup és méz különleges ízvilággal bővíti a palettát. A gyermekláncfű tehát nemcsak a szabadban található szép növény, hanem a természet egyik legértékesebb ajándéka az egészségmegőrzésben. Érdemes beépíteni az étrendünkbe!
Articsóka szirup - íz és egészség egyesítése
Az articsóka szirup egy ízletes és egészséges alternatíva, amely gazdag tápanyagokban. Próbáld ki, és tapasztald meg az íz és egészség tökéletes egyesülését! Az articsóka évezredek óta ismert jótékony hatásairól, amelyek a szirupban is megjelennek.
A szirup készítése során az articsóka leveleit természetes édesítőszerekkel kombinálják, így egy finom, édes ízű italt kapnak. Az articsóka kivonat gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, mint például B-vitaminok, C-vitamin és folsav, amelyek támogatják az immunrendszert és a bélflórát. Továbbá, az articsóka szirup rendszeres fogyasztása hozzájárulhat a máj egészségének megőrzéséhez.
Az articsóka szirup sokoldalúan felhasználható; adhatod italokhoz, smoothie-khoz, vagy akár joghurtokhoz is. Egyedülálló íze és egészségügyi előnyei miatt ideális választás mindenki számára, aki szeretné javítani közérzetét. Élvezd a szirup minden kortyát, és tapasztald meg, milyen ízletes lehet az egészséges életmód!
Gyermekláncfű szirup - Vitalitás és frissesség egy üvegben
A gyermekláncfű szirup a természet ajándéka, amely frissességet és vitalitást hoz a mindennapokba. Támogassa testét ezzel a természetes készítménnyel! Kóstolja meg a gyermekláncfű jótékony hatásait! A gyermekláncfű szirup természetes forrása a vitaminoknak és ásványi anyagoknak, amelyek hozzájárulnak a szervezet egészséges működéséhez. A szirup íze édes és kellemes, így a gyermekek is szívesen fogyasztják, ami elősegíti a család egészséges táplálkozását.
A szirup különösen jótékony hatással van a májra és az emésztőrendszerre, segítve a méregtelenítést és a bélflóra egyensúlyának fenntartását. Rendszeres fogyasztása hozzájárulhat a fáradtság csökkentéséhez és a koncentráció javításához. Fogyasztható önállóan, de bátran keverheti teába, gyümölcslevekkel vagy joghurttal is. A gyermekláncfű szirup tehát ideális választás, ha szeretné természetes módon támogatni egészségét!





