Rengeteg nyomelemet, nagy mennyiségű káliumot és jódot tartalmaz. Ez utóbbi a pajzsmirigy-hormonok működésében kulcsfontosságú, annak elengedhetetlen alkotóeleme.
A kelp gazdag kálium-, jód- és nyomelem forrás. Elősegítheti a normál pajzsmirigyhormon termelődést, támogathatja a kiegyensúlyozott idegrendszeri működést, jó hatású lehet a bőr, a köröm és a haj állapotára.

A szervezet ideális jódtartalma létfontosságú, a jódhiány csökkenti a szervezet testi és szellemi teljesítőképességét. Fontos összetevője a gyógyszeriparban is ismert nátrium-alginát, melyet gyomorsavtúltengés és reflux elleni gyógyszerek hatóanyagaként is sikerrel alkalmaznak.

Az emésztőrendszerből való felszívódás után megváltoztatja a nyál összetételét, így a szájüregben lévő baktériumok nem képesek többé a fogakhoz tapadni. Ezzel megelőzhető a plakkok és a fogkő kialakulása és a már kialakult fogkövet is eltávolíthatja, mert a hínárból felszívódott aktív anyagok lebontják a baktériumokat, így a fogkő fogmosással is könnyen leválik.

Összetevők:
100% organikus kelp (ascophyllum nodosum – fucaceae) por

Tápérték 100 g-ban:
Energia 1268 kJ/303 kcal
Zsír 3,62 g
amelyből telített zsírsav 0,99 g
Szénhidrát 62,8 g
amelyből cukor 1,2 g
Rost 8,4 g
Fehérje (protein) 4,92 g
Só 0,01 g
Felhasználása:
Napi 3-5 grammot keverjen el tetszés szerinti folyadékban és fogyassza el.

Ételadalékként, süteményekhez adva, és pudingporokban, üdítőkben, szószokban sűrítőként is alkalmazható. Fagylaltban megakadályozza a jégkristályok képződését.
Biomenü termékek »

Címkék:

biomenü