Hét fajta gyógynövény hozzáadásával készült étrend-kiegészítő koncentrátum polifenol/flavonoid tartalommal és édesítőszerekkel az immunrendszer védelmére!
FlavinHerb Immuno ital (10x50ml) 10db leírása
Mik azok a Flavonoidok? A flavonoidok elnevezés egy vegyületcsoportot jelöl, melynek tagjai hasonló kémiai alapvázzal rendelkeznek és főként gyümölcsök, illetve zöldségek héjában, magjában találhatóak meg. A flavonoidokat a növények saját védelmük érdekében termelik. A flavonoidok élettani hatásáról fontos tudni, hogy főként az emésztő- és keringési rendszerben hatnak, és bélrendszerben szívódnak fel. Semlegesíti a szabadgyököket, azaz antioxidáns hatásúak, csökkentik az érelmeszesedést (arteriosclerosis) veszélyét. Gátolják a trombózisképződést, fokozzák az érfalak rugalmasságát. Kormoszóma elváltozást (mutagenezis) és a rosszindulatú daganatok kialakulásnak folyamatát (karciogenézis) befolyásoló hatásuk van. Csökkentik a LDL (“rossz” koleszterin) és vérzsír (serum tridlycerid) szintet. Májvédő és fényvédő hatással rendelkeznek. Gyulladáscsökkentők, a cukorbetegség (diabetes mellitus) hosszú távú szövődményeinek kialakulását előzik meg, továbbá antivirális, antibakteriális hatással rendelkeznek.
Mióta ismerjük a Flavonoidokat? 1936-ban Szent-Györgyi Albert és Rusznyák István elsőként mutatták ki, hogy a citrusfélékből származó két flavonoid (rutin, naringenin) csökkenti a kapillárisok törékenységét és permeabilitását (áteresztőképességét), ezért először a rutint P-vitaminnak nevezték el. Azóta a tudomány több ezer hasonló vegyületet izolált.
Mire jók a Flavonoidok? A flavonoidok a szervezet antioxidáns kapacitását növelik, amely képes csökkenteni a szabadgyökök sejteket romboló hatását. Támogatják a védekező rendszer optimális működését.
A vörösszőlő segítheti az érrendszer optimális működését, javíthatja a keringést. Antioxidáns tulajdonsága révén, segíthet megvédeni a sejteket a szabadgyökök romboló hatásától.
Összetevők: szűrt-tiszított víz, édesítőszer: eritritol, vörös szőlőmag-héj őrlemény, cirok mag-héj őrlemény, feketeszeder mag-héj őrlemény, feketecseresznye héj őrlemény, feketeribizli mag-héj őrlemény, pirosribizli mag-héj őrlemény, Ginseng gyökér szárított őrlemény, Gyömbér gyökér szárított őrlemény, Kamilla virág szárított őrlemény, Fehéj őrlemény, Orbáncfű szárított őrlemény, Körömvirág szárított őrlemény, színezék: antocianidin (enocianin), szilva héj-, almahéj szárított őrleményei, édesítőszer: Stevia rebaudiana Bertoni levél extract (Steviol-glikozid 95%, E960, REB-A).
Javasolt fogyasztás: 10-20 ml / nap, valamint igény és szükség szerint max. 50 ml naponta.
Javasolt hígítási arány: 10 ml-t 1 dl folyadékban (vízben vagy gyümölcslében) elkeverve. Fogyasztás előtt rázza fel.
Hatóanyagok az ajánlott napi bevitelben (10 ml): Össz polifenol: 400 mg -ebből: flavonoid: 309 mg.
Immunerősítő ital - vitalitás mindenkinek
Az immunerősítő italok természetes, tápláló összetevőkből készülnek, amelyek segítenek a szervezet védelmében. Különösen ajánlottak a téli hónapokban, amikor a megfázás és influenza elterjedt. Ezek az italok hozzájárulnak az egészséges életmódhoz.
Ezek az italok általában gazdagok vitaminokban és ásványi anyagokban, mint például C-vitamin, D-vitamin és cink, amelyek kulcsszerepet játszanak az immunrendszer működésében. A gyümölcs- és zöldséglevek, valamint a gyógynövények, mint például a kurkuma és a fokhagyma, szintén gyakori összetevők, mivel gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatásúak. A rendszeres fogyasztás segíthet a betegségek megelőzésében.
Az immunerősítő italok ízletesek és könnyen beilleszthetők a napi étrendbe. Fogyasztásukkal nemcsak az immunrendszerünket támogathatjuk, hanem általános közérzetünket is javíthatjuk. Fedezd fel a különböző ízvariációkat, és támogasd a szervezeted természetes védekező képességét!





