Omega-3 halolaj és Oregano olaj 4:1 arányban!

Oreganol Omega-3 olaj 20ml leírása

Az oregánót a hagyományos kínai orvoslásban és népgyógyászatban gyógynövényként használták, és használják ma is láz, hányás, hasmenés, sárgaság és a legkülönfélébb bőrbetegségek, sebek kezelésére. Európában főleg emésztésserkentőnek, köhögések, megfázások, influenza és mellkasi fájdalmak esetén köptetőként, valamint ízületi gyulladások enyhítésére és a menstruáció serkentésére fogyasztották. Az Omega-3 és Omega-6 helyes 1:3 aránya helyreállítja a gyulladásos folyamatokat, javítja a sejtek normál működését, csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek, vastagbélrák kockázatát.

Szurokfű (Oregano, Origanum vulgare): az ókorban is elismert gyógy- és fűszernövény. Ott a helye a gyógyszeres polcon! “A szurokfűben található esszenciális olaj a legerősebb növényi eredetű antiszeptikus anyag, amit valaha is ismertek, 26-szor aktívabb, mint a (szintetikus) fenol.” (W.H. Martindale). A természetes fenol, amelyet karvakrol néven ismerünk. A szintetikus fenolokat, mint például a karbolsav, sebészeti eszközök sterilezésére használják a kórházakban, de a szurokfűben található karvakrol még ennél is többet tud: hatalmas erejű antiszeptikus szer!

Az oregánót vagy másik nevén szurokfüvet a hagyományos kínai orvoslásban és népgyógyászatban gyógynövényként használták, és használják ma is láz, hányás, hasmenés, sárgaság és a legkülönfélébb bőrbetegségek, sebek kezelésére. Emellett az egyik legnépszerűbb fűszernövényünk, hiszen ételeinknek utánozhatatlan ízt kölcsönöz.

Európában főleg emésztésserkentőnek, köhögések, megfázások, influenza és mellkasi fájdalmak esetén köptetőként, valamint ízületi gyulladások enyhítésére és a menstruáció serkentésére fogyasztották.

Az emésztésre gyakorolt kedvező hatást az biztosítja, hogy a szurokfű nyugtatja az emésztőrendszer sima izmait, emiatt görcsoldó tulajdonsággal is rendelkezik. Emellett az emésztőrendszer egyes parazitáinak a megszüntetésére is alkalmas lehet. A szurokfű legaktívabb természetes hatóanyaga a karvakrol, amely elősegítheti a nyálkás váladékok felszakadását.

Enyhítheti az orrmelléküreg- és a tüdőgyulladás kellemetlen tüneteit, eltüntetheti a szemölcsöket. Az Oreganol a szurokfű olaja mellett tartalmazza még a kendermag olaját, ami közismerten gazdag egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsavakban. A telített zsírsavak telítetlen zsírsavakkal (egyszeresen telített zsírsavakkal és többszörösen telített zsírsavakkal) való helyettesítése az étrendben hozzájárulhat a vér normál koleszterinszintjének fenntartásához.

Gyógyászati felhasználása: idegerősítő, fejfájás elleni, nyugtató hatású, fájdalomcsillapító. Már az ókortól köhögéscsillapító szerként is ismert volt. A szurokfűolajjal óvták meg az ételeket a mikrobás fertőzésektől. A szurokfűolaj erős antioxidáns.

Legfontosabb hatóanyagai: rendkívül erős hatású természetes antiszeptikus anyagok! Karvakrol (természetes karbolsav), amely gátolja a baktériumok, gombák, vírusok szaporodását. Timol (természetes monoterpén karbolsav), amely fertőtlenítő hatású, elsősorban a gombák szaporodását gátolja.

Kísérletek: penészgombákat és Staphylococcus baktériumokat kezeltek esszenciális olajokkal, illetve antibiotikumokkal.A vizsgálati eredmények drámaiak voltak. Minden esetben az esszenciális olajok sokkal hatékonyabbnak bizonyultak a kórokozó mikroorganizmusok elpusztításában, mint az antibiotikumok. Ez az aromás esszencia (szurokfű) majdnem mindig a vezető helyen áll. A legaktívabb olajok között a szurokfű a legkiválóbb a legkiválóbbak között.

Az Oreganol belső alkalmazása: megfázás és influenza. Erősíti az immunrendszert. Segít csökkenteni a megfázás és az influenza különböző fajtáinak tüneteit, csökkenti a (nyálkahártyák) vérbőségét/duzzadtságát, az izomfájdalmat, a lázat és a fejfájást. Torokfájás, légcsőhurut, tüdőgyulladás. Csökkenteni a gyulladást és a fájdalmat, mind a bakteriális, vírusos, gombás fertőzéseket is segít leküzdeni. Köhögéscsillapító tulajdonságú. Ínyfertőzések és fogfájás. Emésztési problémák.

Az Oreganol külső alkalmazása: láb- és körömgombásodás. Candida. Ízületi fájdalmak és gyulladások. Hajkorpásodás és bőrviszketés, aknék. Rovarcsípések, horzsolások. Fülfertőzések.

Bízhat a szurokfűolaj minőségében! Magas karvakrol tartalmú: 75%. Bizonyítottan tiszta: természetes alapanyagból, és mentes az adalékanyagoktól és a vegyszerektől. Származása: az Oreganol a legjobb szurokfűből készült. Organikus alapú: az Oreganolban használt kendermag olaj gazdag telítetlen zsírsavakban. Erős: az Oreganol erős, 1:4 arányszámú szurokfűolajat tartalmaz a kendermag olaj mellett.

Zsiradékok csoportosítása: az egészséges étrend összeállításánál nemcsak a teljes zsírmennyiség a fontos, hanem a különféle zsírsavak milyensége és aránya is. A zsírsavakat 3 fő csoportra tudjuk osztani, annak alapján, hogy kémiai felépítésükben tartalmaznak-e kettős kötéseket. Ennek értelmében beszélhetünk: telített zsírsavakról, egyszeresen telítetlen zsírsavakról, többszörösen telítetlen zsírsavakról.

Transzzsírok: a transzzsírok a természetben csak a kérődző állatok emésztése során keletkeznek, a növényi olajok részleges hidrogénezése, finomításakor és keményítésekor, valamint sütéskor, az olaj túlhevítése alkalmán jönnek létre.

Fogyasztásukat ajánlott csökkenteni!

WHO – napi energiabevitel maximum 1%-a származhat transzzsírokból nemzetközi táplálkozási ajánlások ennél magasabb szintet, az energiabevitel maximum 2%-t javasolják.

Káros transzzsírsavak: túl zsírosak a kelet-európai gyorsételek: Kelet Európa – Magyarország, Bulgária, Csehország, Lengyelország – különösen rossz eredményt ért el a felmérésben, a KFC itt vásárolt sült csirkeszárnya és sült krumplija a teljes zsírtartalomhoz viszonyítva 29-34 %-nyi transzzsírsavat tartalmazott, ami legalább annyira rossz arány, mintha ugyanezt a menüt az Egyesült Államokban vásároltuk volna. A Magyarországon mért pontos érték 32% volt.

Napi ajánlott zsírbevitel: a napi bevitt kalória 30-40%-ban kell, hogy zsírból álljon. Például, ha napi igényünk 2000 kalória, (átlagos felnőtt ember napi energiaszükséglete), akkor az ajánlott zsírbevitel 78-91 g között mozog. Általánosságban: 1 g zsírt jelent testtömeg kilogrammonként naponta, de maximum 80 g.

Transzzsírok káros hatásai: 1 g helyett 5 g transzzsírsav napi bevitel esetén —> 23%-al nagyobb eséllyel alakulnak ki szív- és érrendszeri problémák. A transz-zsírsavak fokozzák a szív- és érrendszeri betegségek, az érelmeszesedés kialakulásának kockázatát, kedveznek egyes gyulladások, az inzulinrezisztencia, a hasi elhízás, a szívritmuszavarok, a cukorbetegség és bizonyos daganatos betegségek kialakulásának is, így a transzzsírsav fogyasztásból eredő egészségügyi kockázat mértékének csökkentése, illetve az élelmiszerek transz-zsírsav mennyiségének kontrollja prevenciós feladat.

Omega 3 zsírsavak: az Omega-3 és az Omega-6 zsírsavak ideális aránya az étkezésünkben 1:3 lenne, de sajnos ehelyett az 1:15, sőt az 1:30 arány. A szervezet biológiai, genetikai fejlődése nem tudja követni a modern élelmiszerek által megtestesített táplálkozást. Ajánlott napi fogyasztás: 2000 mg Omega-3, 6000 mg Omega-6.

Mi az oka a rossz Omega-3:Omega-6 aránynak? Növényi és állati zsíradékok, vaj, margarin, disznó-, kacsa-, libazsír Napraforgó-, oliva-, kukorica-, repceolaj.

Miért fontos számunkra az 1:3 vagy annál jobb Omega-3:Omega-6 arány? Az omega-6 túlsúlya csökkenti a sejtmembrán átjárhatóságát. Az étrendi omega-6 linolsav (LA) a szervezetben omega-6 arachidonsavvá (AA) alakul át, amelyet a sejtmembránjaink tárolnak. Az omega-6 arachidonsavból (AA) előállított bioaktív alkotóelemek felelősek mind az akut gyulladás megindításáért, mind a krónikus gyulladás folytatódásáért a szervezetben, ami számos életmóddal kapcsolatos egészségügyi problémát okozhat. Az omega-6 erősíti, míg az omega-3 gátolja a gyulladásos folyamatokat. Az omega-3 zsírsavak a sejtjeinken belül több jelátviteli folyamaton keresztül csökkentik a gyulladásos folyamatokat.

A gyulladás a test azonnali reakciójának része a fertőzésre vagy sérülésre, de az ellenőrizetlen gyulladás károsítja a szöveteket. Valójában a kontrollálatlan gyulladás fontos szerepet játszik olyan betegségek patológiájában, mint az asztma, reumás ízületi gyulladás és az atherosclerosis. Az omega-3 zsírsavak azon képessége, hogy befolyásolják az arachidonsav anyagcserét, a javasolt gyulladásgátló hatásuk középpontjában áll.

A különböző betegségekben az alábbi arányok átlépése esetén drasztikusan megnő a kockázat: rheumatoid arthritis Ω3/Ω6 1/3, asztma Ω3/Ω6 1/5, szív- és érrendszeri betegségek Ω3/Ω6 1/4, vastagbélrák Ω3/Ω6 1/3.

Az Omega-3 és Omega-6 helyes 1:3 aránya: helyreállítja a gyulladásos folyamatokat. Javítja a sejtek normál működését. Csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.

Összetevők: Omega-3 halolaj, AquaCelle GP1 (kókusz olaj, oliva olaj, citrus olaj, poliglicerol-poliricinolát, zsírsavak mono- és digliceridjei, lecitin, E-vitamin), oregáno (szurokfű) olaj.

Javasolt adagolása:

Külsőleg: Felnőtteknek: Naponta 10-20 csepp többször is alkalmazható az érintett területen.

Belsőleg, szájon keresztül: Felnőtteknek: Fertőzések kezelésére 5 csepp, naponta 3-5 alkalommal. Megelőzésképpen 1-3 csepp javallott naponta. Cseppentse az Oreganol-t a szájába, majd igyon utána folyadékot, vagy keverje el gyümölcslében, tejben!

Kiszerelés: 20 ml.

Oregánóolaj - Az immunrendszer barátja

Az oregánóolaj természetes forrása a jótékony hatásoknak. Antibakteriális és gombaellenes tulajdonságaival kiemelkedő szerepet játszik az egészségmegőrzésben. Ismerd meg ezt a csodálatos olajat!

Az oregánóolajat a szárított oregánó leveleinek desztillálásával nyerik, ami a Földközi-térség ikonikus fűszere. Az olaj fő hatóanyagai, mint a karvakrol és a timol, erőteljes antibakteriális hatással rendelkeznek. Rendszeres használatával segítheted a légúti megbetegedések megelőzését és az immunrendszer megerősítését. Ezen kívül, a gyulladások csökkentésére és a bélflóra egyensúlyának fenntartására is alkalmas.
A felhasználás módja rendkívül sokrétű: hígítva vízbe, teába cseppentve vagy aromaterápiás célokra is alkalmazható. Külsőleg pedig bőrfertőzések kezelésére is remek választás, de fontos, hogy mindig hígítva használd. Az oregánóolaj tehát nemcsak ízletes, hanem egészséges kiegészítője is lehet mindennapi életednek.

Oregánóolaj csepp - a bélflóra támogatója

Az oregánóolaj csepp segít fenntartani a bélflóra egyensúlyát, amely elengedhetetlen az egészséges emésztéshez. Természetes módon támogatja a bélrendszer működését. Fedezd fel az oregánóolaj jótékony hatásait!

Az oregánóolaj csepp használata hozzájárul a bélflóra egészségéhez, mivel antibakteriális hatásai révén képes gátolni a káros baktériumok szaporodását. Emellett segíthet a bélrendszeri gyulladások csökkentésében, így javítva az emésztési folyamatokat. Néhány csepp olaj vízben történő hígításával könnyedén beilleszthető a napi étrendbe.
Rendszeres használatával nemcsak a bélflóra egyensúlyát támogathatod, hanem az emésztés hatékonyságát is növelheted. Az olaj jótékony hatásai miatt sokan választják ezt a természetes megoldást, amely hozzájárul a jobb közérzethez és az egészséges életmódhoz.