Fokhagymaolaj és Kendermagolaj keveréke 1:5 arányban.

Vita Crystal Fokhagymaolaj csepp - kendermag 20ml leírása

A fokhagyma jótékony hatását több mint 200 féle biológiailag aktív vegyülete (vitaminok, ásványi anyagok, aminosavak és enzimek) adja. A kendermag nagyon magas telítetlen zsírtartalommal rendelkezik, egyedülállóan az emberi szervezet számára, a megfelelő arányban (Omega 3-6, GLA).

Fokhagyma a természet svájci bicskája! Fokhagymaolaj és Kendermagolaj keveréke 1:5 arányban.

Egy kis történelem: A fokhagymát világszerte termesztik és alkalmazzák. A népi gyógyászat régóta használják, főként magas vérnyomás, elhízás ellen, illetve fiatalító szerként. Az egyiptomi piramisok építésekor a dolgozó munkások között fokhagymát, hagymát és retket osztogattak a fertőző betegségek megelőzésére. A római légiók általános egészségmegőrzésében jelentős szerepet játszott. A fokhagyma tehát, örök háziszerként vírusölő, antibakteriális, immunrendszer erősítő gyógynövényként van számontartva.

Tudta Ön? A fokhagyma jótékony hatását több mint 200 féle biológiailag aktív vegyülete (vitaminok, ásványi anyagok, aminosavak és enzimek) adja, melyek közül a legaktívabbak, a kéntartalmú vegyületek, elsősorban az alliin.

Fokhagyma: Alliinból a legerősebb hatóanyag az allicin! A fokhagyma természetes fogyasztása közben a benne lévő alliinból az alliináz-enzim aktiválódásának köszönhetően allicin képződik. A főzés során az alliin és az alliináz enzimek a hő hatására károsulnak, így ez a folyamat nem tud végbemenni.

Kendermag: A kendermag nagyon magas telítetlen zsírtartalommal rendelkezik, egyedülállóan az emberi szervezet számára, a megfelelő arányban. Ideális forrása az omega-3 zsírsavnak, vagy más néven az alfa-linolénsavnak, valamint az omega-6 zsírsavaknak, azaz linolénsavnak és jelentős mennyiségben tartalmaz gamma-linolénsavat (GLA) is. Ezen túlfehérjéi mint a 8 esszenciális aminosavat tartalmazzák, amelyek elengedhetetlenek az élethet.

Kendermagolaj: A kendermagból magas tápértékű olaj sajtolható ki, amely a növényvilágban a legnagyobb mennyiségben tartalmaz olyan esszenciális zsírsavakat, amelyeket a testünk nem képes önmaga előállítani, a táplálkozással kell bevinni a szervezetbe! Fogyasztása hőkezelés nélkül ajánlott párolt zöldségekre, salátákra, ételeinkre locsolva.

Figyelmeztetés! Kerüljük a szembe, illetve a nemi tájékra való kerülését! Terhes és szoptatós anyáknak kerülniük kell a használatát!

Fokhagymaolaj - az aromás egészségforrás

A fokhagymaolaj egy természetes és ízletes megoldás az egészség megőrzésére. Tele van jótékony hatású anyagokkal, amelyek segíthetnek a különböző betegségek megelőzésében. Fedezze fel Ön is a fokhagymaolaj előnyeit!

A fokhagymaolaj a fokhagyma kivonásával készül, amely gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban és antioxidánsokban. A fokhagyma természetes gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatásai miatt az olaj rendszeres fogyasztása hozzájárulhat az immunrendszer erősítéséhez és a szív- és érrendszeri problémák megelőzéséhez. Ezen kívül számos kutatás bizonyítja, hogy a fokhagymaolaj segíthet a koleszterinszint csökkentésében is.
Az olaj felhasználása rendkívül sokoldalú. Kiválóan alkalmas saláták, pácok, és különböző ételek ízesítésére. A szépségápolás terén is népszerű, hiszen segíthet a bőr tisztításában és a pattanások kezelésében. A fokhagymaolaj így egy egyszerű, de hatékony módja az egészség és szépség megőrzésének.

Fokhagymaolaj csepp - A természetes antibakteriális szer

A fokhagymaolaj csepp erőteljes antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, amely segíthet a különböző fertőzések megelőzésében és kezelésében.

A fokhagyma hatóanyagai hozzájárulnak a szervezet védekezőképességének fokozásához. Fedezze fel a fokhagyma jótékony hatásait! A fokhagymaolajban található allicin nevű vegyület felelős a baktériumok elpusztításáért, így hatékonyan segíthet a megfázás és más légúti fertőzések kezelésében. Emellett a fokhagymaolaj csepp rendszeres fogyasztása támogathatja a szervezet természetes védekező mechanizmusait, így csökkentve a betegségek kialakulásának kockázatát. A fokhagymaolaj tehát nemcsak ízletes kiegészítő, hanem egy értékes egészségvédő is.