Köszönjük vásárlóink bizalmát! 310 000-nél több elégedett vásárló! több mint 12 éve a piacon 100%-osan megbízható webáruház

Glükózamin

Kis mennyiségben glükozamin a legtöbb táplálékban megtalálható, azonban igazán gazdag forrást a tengeri eredetű élelmiszerek jelentenek, azon belül is a kagylók. A legnagyobb arányban az új-zélandi taréjos zöldkagyló tartalmazza: több mint 13 százalék a glükozamin tartalma.

A glükózamin szerepet játszhat a szervezet ízületeiben lévő porc szerkezetének és funkciójának fenntartásában, és valószínűsíthetően gyulladást csökkentő tulajdonsággal rendelkezik. Terápiás felhasználást nyer az enyhe és középsúlyos arthrosisok gyógyításában, a csontízületi gyulladások megelőzésében és kezelésében.

Porcerősítő hatását úgy fejti ki, hogy minden glükozamin molekula 3 vízmolekula megkötésével segíti a porcszövet vízzel való telítettségének kialakítását, ami azért nagyon fontos, mert a porcszövetnek nincs saját vérellátása, így csak a vízgazdag szöveten keresztül tudnak a porcsejtek a tápanyagokhoz hozzájutni.

Sportolóknál, nehéz fizikai munkát végzőknél illetve túlsúlyosoknál gyakran alakulnak ki izületi, porckárosodások, amelyek térd-, könyök-, vállfájdalmakkal járnak. A glükozamin segít megőrizni az ízületek, porcok, inak egészségét, jó hatásfokkal segíti a porcok regenerálódását, illetve megakadályozza a további károsodást, azzal, hogy karbantartja, mintegy "kenést" biztosít számukra.