Köszönjük vásárlóink bizalmát! 180 000-nél több elégedett vásárló! több mint 9. éve a piacon 100%-osan megbízható webáruház

Royal Jelly - Méhpempő

A méhpempő az egyetlen olyan természetes anyag, amely több mint 150, biológiailag aktív összetevőt: fehérjét, zsiradékot, cukrot, vitamint, ásványi anyagot, nyomelemet, enzimeket és még számos egyéb bioaktív anyagot tartalmaz. A méhpempő a méhek „teje”. Ezzel a csodálatos anyaggal etetik királynőt. A méhkirálynők teljesen ugyanolyan tojásokból születnek, mint a dolgozó társaik, de méhpempő diétájuknak köszönhetően, nagyjából 42%-kal nagyobbak, és 40-50-szer tovább élnek, miközben naponta testsúlyuk 2,5-szeresének megfelelő tojást raknak le.

A méhpempő kinyerése igen csak körülményes, ám annyira értékes, hogy egyre több méhész foglalkozik vele. A méhcsaládokkal történő úgynevezett irányított méhpempő termelése rendkívüli hozzáértést, precizitást, és más méhészeti termékekkel eltérően csak az erre a célra szolgáló eszközökkel oldható meg.

Megtalálható benne számos olyan anyag, amely az ember táplálkozásában létfontosságú. A méhpempő összetétele igen gazdag, mely együtt okozza a szervezetre gyakorolt rengeteg pozitív hatását. Szakemberek állítják, hogy a méhpempő egy igen átgondolt és megtervezett anyag, melynek a pozitív tulajdonságai a jó alapanyag választáson túl, annak százalékos összetételében kell keresnünk. A méhpempőben található fontosabb zsírsavak: mirisztin, palmitin, sztearin. A méhpempőben ugyanazok a cukrok találhatóak, amelyek a mézben is előfordulnak: fruktóz, glükóz, szacharóz, ribóz.

A méhpempőben 13 féle aminosavat mutattak ki, vitaminokban gazdag. Található benne C-, D-, E-, H-, vitamin. Különös jelentőségű, hogy megtalálható benne, az egész B-vitamin sor. Ezek közül pl. a pantoténsav olyan arányban fordul elő benne, mint semmi másban, tehát a B5-vitamin ma ismert legjelentősebb forrása. Tartalmaz még különböző nyomelemeket (kén, mangán, nikkel, kobalt), valamint hormont, illetve hormonszerű anyagot (acetilkolin, parotin, inozit). Teljes értékű fehérjetartalma nagyon magas: 12 -18%. A méhpempő emberi táplálkozásra való felhasználása ősrégi szokás, előnyös hatását már az inkák is felismerték. Ők testi és szellemi frissítőként használták.

De ismerték az egyiptomiak és a rómaiak is. Jelenleg számos országban már hivatalosan elismert diétás élelmiszerként, vagy gyógyszerként van forgalomban. A tapasztalatok szerint felfrissíti, valósággal új életre kelti a testet, egészségesen tartja a csontrendszert és az ízületeket. Korra és nemre való tekintet nélkül bárki fogyaszthatja. Nem véletlen tehát, hogy az ősi kínai császárságban például a méhpempőnek tulajdonították a hosszú élet titkát, az egyiptomi fáraók papjai pedig úgy használták, mint valami mindenre jó csodaszert. A méhpempő a tapasztalatok szerint négy-tíz napos szedés után néhány napos intenzív tisztulási folyamatot indít el. Ezen idő alatt az egyén közérzete romlik, fejfájás, egyéb fájdalmak is előállhat.

Ekkor lehetőleg nem szabad abbahagyni a szedést, mert a kellemetlen érzés legtöbb esetben csak néhány napig tart, és azután gyors javulás következik be. Nagyobb adag pempő elfogyasztása néhány napos hasmenést okozhat, ami a tisztulási folyamat természetes velejárója, nem kóros és elmúlik. Alkalmazási területei: A méhpempő általános erősítő hatású. A szív és keringési panaszokra, gyomor és bélbántalmakra igen jó hatású. A változáson túljutott nőknél fél-egy évig a normál havi ciklust visszaállíthatja. Azoknál a kismamáknál, akiknek nincsen elegendő tejük, fokozza a tejképződést. A méhpempő eredményesen csökkenti a hormonhiánnyal összefüggő panaszokat, jó közérzetet, életkedvet ad.

Az idősödő szervezetben feloldja a fáradtságérzetet, gátolja az idő előtti szellemi kimerülést. Fokozza a vérképző szervek működését, erősíti az idegrendszert. Jó szer étvágytalanság, anyagcserezavarok, öregkori gyengeség ellen, súlyosabb betegségekből lábadozóknak, főleg fertőző, magas lázzal járó betegségek után. A méhpempő kihat a hasnyálmirigyben található és az inzulin termelésért felelős Langerhans-szigetek felépülésére, megszünteti a cukorbetegséggel járó testi és lelki kimerültséget. Sok esetben a méhpempő jó hatása kimutatható a beteg és gyenge gyermekeknél. Különösen nagy hatása van azoknál a gyerekeknél, akik hipotrofiában (valamelyik szerv fejletlensége) szenvednek, még olyan esetekben is, ahol a klasszikus terápia sem segített.

A pempő 7 napi fogyasztása után már látható volt a testsúly növekedése, az általános állapot javulása, étvágy- és alvásproblémák megszűnése, turger szövet, a bőr rugalmassága és a bőr alatti szövet növekedése (Lebedova 1959, Rosal 1960). A koraszülött gyermekeknél a pempő használata gyorsabb fejlődéshez vezet, mert a pempő erősíti és szabályozza az immunrendszert (Dmitrijeva 1994.). Felhasználják a meddőség, asztma, pajzsmirigyrendellenesség, gyomorfekély gyógyításában. A méhpempő elősegíti a növekedést és a fejlődést, de lassítja az öregedést. Az anyatej erejével bír. A méhkolóniákban alapvető szerepe, hogy elősegítse az anyaméh termékenységét és megnövelje élettartamát.

A méhpempő elősegíti a fiatal szervezet normális fejlődését, a felnőtt szervezetet pedig biológiailag erősíti, sejtjeit megújítja. A méhpempő erősíti az immunrendszert és fokozza a fertőzésekkel szembeni ellenálló képességet. A méhpempőben lévő bioaktív anyagok erőteljesen ösztönzik az antitestek és a fehérvérsejtek képződését. A méhpempőben lévő természetes antibiotikumok semlegesítik vagy elpusztítják a leggyakoribb fertőzéseket, gyulladásokat okozó baktériumokat és vírusokat.

A méhpempő kedvezően hat az ideg- és érrendszerre, javítja a vérkeringést, ezáltal a vérellátást. Csökkenti az idegsejtek elhalását, normalizálja a vérnyomást, lassítja az érelmeszesedést (szklerózis), megakadályozza az értágulást, csökkenti a szívinfarktus kockázatát. A méhpempő serkenti a belső elválasztású mirigyek működését, megszünteti, enyhíti számos betegség és rendellenesség okát. Pozitív hatással van a férfiak és a nők szexuális teljesítményére, növeli a potenciát. A hormonháztartás normalizálásával jelentősen enyhíti a változó korban lévő nők és férfiak tüneteit. Normalizálja a mellékvesék működését és az adrenalin-kiválasztást. Hatással van a szimpatikus és a paraszimpatikus idegrendszer működésére és megnöveli a stresszel szembeni ellenálló képességet.

A méhpempő rendszeres fogyasztása kiegyensúlyozza a szervezet anyagcseréjét. Bioaktív hatása fokozza a termékenységet, a fogantatáshoz és a magzat fejlődéséhez szükséges legteljesebb táplálék, amelyet a természet állított össze. Stimulálja a peteérést, serkenti a tejelválasztást. Kiválóan alkalmas lehet a koraszülés és a terhességi anémia (vérszegénység) megelőzésére. A méhpempő szabályozza valamennyi vitális szerv és szövet működését, felgyorsítja a gyógyulási folyamatokat (szív-, máj-, vese-, hólyagbetegségek, asztma, bronchitis, bőr- és nyálkahártya, fogszuvasodás, szürke hályog). A méhpempő hatóanyagai egyaránt eljutnak a fogágy, a halló- és látóközpont, a légzőszervek, a máj, vese, szív, hasnyálmirigy, izom és csontrendszer szöveteibe is.

A méhpempő enyhíti az ízületi fájdalmakat, kihat a gerincoszlop mozgékonyságára, enyhíti a kopás tüneteit. A méhpempő erősíti az idegrendszert, javít a testi, lelki kedélyállapoton. Már néhány pohár Jobb közérzet, frissesség, erőnléti állapot javulása, kedélyállapot javulása, megszűnik az álmatlanság, javul a koncentrációs képesség, az emlékezőtehetség.

A méhpempő felgyorsítja a szervezet méregtelenítését, mivel a májba kész, biológiailag aktív anyagokat, főleg enzimeket juttat. A méhpempő legalább 40 százalékkal gyorsítja a szervezetben található káros anyagok kiürülését (pl.: nikotin, alkohol, stb.). Az immunrendszer erősítésével és a vérkép helyreállításával ösztönzi a sugárkárosult szervek regenerálódását és visszaadja a szervezet vitalitását. Liofilizált méhpempő a dobozba zárt frissesség. A méhpempőről tudnunk kell, hogy elég hamar veszít biológiai értékéből szabad levegőn vagy szárításkor, de hosszas tárolástól is.

Ezért alkalmazzák a minőségi gyártók erre a termékre a fagyasztva szárítási, azaz ún. liofilizáslási eljárást, amelyben a friss méhészetekből érkező méhpempőt hirtelen lehűtik és ezen a hőmérsékleten megvonják belőle a vizet. Így gyakorlatilag minden biológiailag értékes összetevő az eredeti formájában benne marad. A liofilizálással tartósított termékek tulajdonságai: Gyorsan és maradék nélkül visszaoldhatók. Az aktív biológiai anyagok megtartják biokémiai, fiziológiai és terápiás tulajdonságaikat. Az állati és növényi szövetek vitális struktúrája változatlan marad. Az eljárásra jellemző, hogy az így szárított bioaktív anyagok megtartják életképességüket és ebben az állapotban évekig eltarthatók.

06 (1) 50 60 250
Hétköznap: 9.00-17.00
Kiszállítás országszerte
Srinter vagy Posta futárral
1-2 munkanap alatt
PickPack vagy PostaPont
1-3 munkanap alatt
Bolti átvétel 3 helyen
a rendelést követő napon
Fizetési lehetőségek
Bankkártya vagy készpénz