Camu camu: a multivitamin gyümölcs

Tele van C-vitaminnal, erősíti az immunrendszert, erős antioxidáns és segíti a fogyást, de jótékonyan hat az idegrendszerre és a hangulatra is. Gyulladáscsökkentő hatású, védi a keringési rendszert, és megóvja a sejteket a szabadgyökök károsító hatásaitól. Gátolja az izomvesztést, támogatja az idegrendszert és a kognitív funkciókat, vírusölő hatású,energetizál, javítja a hangulatot,hozzájárul a szív, a szemek és az ínyegészségéhez és jót tesz a bőrnek.

A camu camuaz Amazonas medencéjében őshonos, elsősorban Brazília és Peru területén elterjedt cserje, piros és sárga,savanykás gyümölcseit az őslakosok évszázadok óta orvosságként használják. Nem is alaptalanul, a camu camu rendkívül sok C-vitamint tartalmaz, arányaiban hatszor annyit, mint egy narancs. Ennek köszönhetően kiváló immunerősítő, antioxidáns hatású, véd a betegségekkel szemben, segíthet megelőzni daganatok kialakulását.

Szuperélelmiszer 

Emellett gazdag polifenolokban, amely növényi vegyületek gyulladáscsökkentő hatásúak, védik a keringési rendszert, és megóvják a sejteket a szabadgyökök károsító hatásaitól. Számos aminosav mellett találunk benne A-vitamint, niacint (B3-vitamin), riboflavint (B2-vitamin), vasat, káliumot és foszfort. 

Sokoldalú és hasznos összetevői folytán szuperélelmiszernek is nevezik, ami nem tudományos kategória: olyan, magas tápanyagtartalommal bíró élelmiszereket neveznek így, amelyek élettani, egészségügyi hatásai kiemelkedők. 

Segíti a fogyást 

A camu camu főbb hatásai az immunerősítő és antioxidáns tulajdonságai mellett:

  • gátolja az izomvesztést;
  • támogatja az idegrendszert és a kognitív funkciókat;
  • vírusölő hatású;
  • energetizál, javítja a hangulatot;
  • hozzájárul a szív, a szemek és az ínyegészségéhez;
  • jót tesz a bőrnek.

Egyelőre egérkísérletek támasztják alá, hogy gátolja a hízást, javítja az inzulinérzékenységet és meggátolja zsírok lerakódását a májban, és segít helyreállítani a bélflóra egyensúlyát.