A népi gyógyászatban a virágok főzetét erős köhögés, fulladás ellen használták.

Bálint cseppek Sáfrányos szeklice mag olaj (100%-os hidegen sajtolt) 50ml leírása

A sáfrányos szeklicemag olaját igen magas linolsavtartalom jellemzi, emellett említésreméltó még A, E (antioxidáns hatású alfa-tokoferol) és K vitamin tartalma is. A magas linolsavtartalom könnyűvé teszi az olajat, mely így kevésbé zsírozó hatású, nem filmképző, gyorsan, de nem igazán mélyen szívódik be a bőrbe.

A készítmény több mint 50 %-ban tartalmaz többszörösen telítetlen zsírsavat - egyszeresen telítetlen zsírsavból az olajsavat tartalmazza. Összetevők: Sáfrányos szeklicemag-olaj (linolsav, olajsav, palmitinsav, sztearinsav). Fogyasztási javaslat: naponta 2 ml (1 mokkáskanál). Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Tárolás: Szobahőmérsékleten, gyermekek elől elzárva! Kiszerelés: 50 ml/üveg. OÉTI sz.: 5648/2009.

Sáfrányos szeklice - Egy sokoldalú növény

A sáfrányos szeklice egy sokoldalú növény, amely számos területen hasznosítható. Gyógyhatásai és tápláló magjai miatt népszerű választás. Ismerd meg jobban!

A sáfrányos szeklice (Carthamus tinctorius) egy évelő növény, amely gyönyörű virágairól és értékes magjairól ismert. A növény jellemzője a sárga és narancssárga virágok, amelyek vonzzák a beporzókat. A magjai gazdagok olajban, amelyet élelmiszerként és kozmetikai célokra is felhasználhatunk. Az olaj tápláló hatású és segít megőrizni a bőr és haj egészségét.
A sáfrányos szeklice gyógyhatásai is széleskörűek, hiszen a növény levelei és virágai gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatású anyagokat tartalmaznak. A népi gyógyászatban a szeklice főzetet használják a különböző egészségügyi panaszok enyhítésére, például a bélproblémák kezelésére. Ezen kívül a növény segíthet a stressz csökkentésében és a vérkeringés javításában is. A sáfrányos szeklice tehát nemcsak dekoratív növény, hanem egy értékes gyógynövény is, amely sokféleképpen hasznosítható.

Sáfrányos szeklice olaj - kulináris élvezetek

A sáfrányos szeklice olaj nemcsak egészséges, hanem ízletes kiegészítője is lehet ételeinknek.

Fűszerezze vele ételeit, hogy fokozza az ízek harmóniáját! Az olaj könnyen beilleszthető a konyhába, hiszen felhasználható hideg és meleg ételekhez egyaránt. Saláták, szószok, vagy akár főtt ételek ízesítésére is tökéletes választás. A sáfrányos szeklice olaj gazdag zsírsavakban, amelyek jótékony hatással bírnak az egészségre, így nemcsak ízletes, hanem tápláló is. Használja bátran a mindennapi főzés során, hogy élvezhesse a kulináris élményeket és az egészségügyi előnyöket egyaránt.