Köszönjük vásárlóink bizalmát! 155 000-nél több elégedett vásárló! több mint 7 éve a piacon 100%-osan megbízható webáruház
06 (1) 50 60 250
Hétköznap: 9.00-17.00
Kiszállítás országszerte
1-3 munkanap alatt
Bolti átvétel Budapesten 3 helyen
Bp. Retek utca; Kálvin tér; Móricz Zs. körtér
Pick Pack Pontos átvétel
1-4 nap alatt országszerte

A jó fogmosás életet menthet!

Készült: 2015-02-18 08:50

Vérző, duzzadt ínnyel érdemes fogorvoshoz fordulni, mert érelmeszesedés, koraszülés, a cukorbetegség súlyosbodása lehet a vége.

Napjainkban a fogvesztés hátterében már nem elsősorban a fogszuvasodás, hanem a fogágybetegség áll. Oka pedig, hogy elhanyagoljuk a száj higiéniáját, magyarul ritkán vagy nem megfelelően mosunk fogat. Ekkor pedig elszaporodnak a káros baktériumok, lepedék rakódik le, fogkő képződik, ami lassan az íny alá jutva állandó gyulladást okoz. A lepedékréteg évek alatt eléri a fogat tartó szöveteket, lebontja a csontállományt, és a fog kipottyan - figyelmeztet Windisch Péter, a Semmelweis Egyetem Parodontológiai Klinikájának igazgatója.

A fogak elvesztése csak a dolog egyik része. Bizonyos fogágybetegséget okozó baktériumok a véráramba kerülve megtelepedhetnek az érfalakon, és hozzájárulnak az érelmeszesedés kialakulásában. Feltételezhető kapcsolat áll fenn ezen kívül a fogágybetegségek és a koraszülés, a kisebb magzati súly között, de a cukorbetegek állapota is romlik.

A megoldás egyszerű: nemcsak akkor kell meglátogatni a fogorvost, ha már komoly fájdalmakkal küzdünk. A fogkő, vérző és duzzadt íny mind-mind figyelmeztető jel, minél előbb lát minket az orvos, annál hatékonyabban kerülhetjük el a következményeket. A rendszeres fogászati ellenőrzés mellett sokat segít a helyesen végzett fogmosás, ami nem is annyira könnyű. A szakember szerint “olyan nehéz, mint egy jól kivitelezett hátraszaltót ugrani”, ezért igencsak fontos lenne mindenkinek szakembertől tanulni a technikát.

Kapcsolódó termékek

Balsamio fogkrém 100ml

1400 Ft/db

1120 Ft/db

Silix fogkrém 100ml

1400 Ft/db

1120 Ft/db