Darabjaira szedjük Kamarás Iván méregtelenítő módszerét

A természet egyik legkiválóbb méregtelenítő, immunerősítő és fogyasztó hatású "készítményét" alkotta meg a búzafűben.

Ahogy a tavasz kopogtat, az emberen úrrá lesz a megújulás vágya, lerázni a tél nehéz, sötét, álmos örökségét. Mintha a természet ciklusát követnénk ösztönösen. Egészségügyi szempontból is teljesen indokolt, a téli zsíros, nehéz ételek, általános tunyaság miatt ránk ragadt mérgeket ki kell hajtani szervezetünkből. A húsvét előtti nagyböjtöt ilyen szempontból tekinthetjük a legősibb méregtelenítő "szokásnak" is.

Korábban gyors, egyszerű módszerként mutattuk be Dr. Steinberger ötnapos kúráját, amelynek segítségével Kamarás Iván is őrzi fittségét, és méregtelenít a "megterhelő" időszakok után. Az ötnapos programról részleteket itt olvashat, most az első nap zöld aranyát, a zöld búzafű levét mutatjuk be közelebbről.



Maga a búzafű leve méregtelenít, fogyaszt, felpörgeti az anyagcserét, tisztítja a vért. Biztosítja a salakanyagok ürülését, erősíti az immunrendszert, frissíti az embert, magas a tápanyagtartalma és könnyen emészthető. Serkenti a májat, és segíti a sejtek oxigénellátását.

Több, mint 90 féle ásványi anyagot és a 14 legfontosabb vitamint tartalmazza, emellett enzimek tárházát találjuk benne. A Steinberger ötnapos méregtelenítő kúrához ajánlott bio búzafűlé további értékes összetevőket tartalmaz: zöldtea, almalé, agavesűrítmény, spirulina mikroalga.

A kúra első napjának főszereplője, reggelire, tízóraira, ebédre, uzsonnára és vacsorára 1,5-1,5 decit kell belőle meginni, és mellé nyugodtan elmajszolhatunk alkalmanként egy-két szelet rozskenyeret is. Nagyon fontos viszont, hogy emellé igyunk meg a nap folyamán 2,5-3 liter vizet is!