Köszönjük vásárlóink bizalmát! 155 000-nél több elégedett vásárló! több mint 7 éve a piacon 100%-osan megbízható webáruház
06 (1) 50 60 250
Hétköznap: 9.00-17.00
Kiszállítás országszerte
1-3 munkanap alatt
Bolti átvétel Budapesten 3 helyen
Bp. Retek utca; Kálvin tér; Móricz Zs. körtér
Pick Pack Pontos átvétel
1-4 nap alatt országszerte

Ez a rák egyik fő rizikófaktora

Készült: 2018-11-13 19:21

A statisztikák szerint a környezeti faktorok között az elhízás a rák második leggyakoribb kiváltó tényezője. Most megfejtették, miért.

Rákos megbetegedést leggyakrabban a dohányzás okoz, majd a túlsúly, és az összes többi a teljesség igénye nélkül az UV-sugárzáson, alkoholon, mozgáshiányon keresztül a légszennyezésig. 

A Nagy-Britanniában működő Trinity Főiskola kutatói megtalálták az összefüggést a rák és az elhízás között: a zsírsejtek gyakorlatilag ellehetetlenítik, nem engedik dolgozni azokat a sejttípusokat, amelyek természetes módon felvennék a harcot a daganatos sejtekkel. Magyarán aki nem törődik a plusz kilókkal, saját szervezete önvédelmét gátolja. 

A felfedezés azért is fontos, mert a tudósok eddig leginkább a tumorsejtek növekedésének megállításán dolgoztak, ám a továbbiakban nagyobb figyelem irányul majd a rákölő immunsejtek felé is. 

Tudjuk, hogy az elhízás 13 rákfajta kialakulását segíti elő, és most már azt is, miért. Bizonyos gyógyszerekkel a daganatellenes sejtek gátlása megszüntethető, a folyamat a visszájára fordítható, de ne kelljen idáig eljutni. A legjobb megoldás a tudósok szerint is a természetes fogyás lenne. Arról nem is beszélve, mennyi más súlyos betegség írható a túlsúly számlájára.

Kapcsolódó termékek