Ezek az ételek okozhatnak bőrproblémákat

Hajszálerek, száradás, öregedés, piros foltok – mutatjuk, mely esetben melyik ételek lehetnek felelősek.

Ételeink rendkívüli módon befolyásolják bőrünk állapotát, ezért nem túlzás azt mondani, hogy egyes esetekben bizony adott bőrproblémák hátterében is egy-egy élelmiszer állhat.

Kezdjük is a bőr korai öregedésével, amit a cukor okozhat azzal, hogy pusztítja a feszességért és rugalmasságért felelős kollagént, illetve elasztint. A megoldás a kisebb cukorbevitel mellett fehérjében gazdag ételek fogyasztása és a megfelelő C-vitaminszint – főlegtermészetes forrásból – biztosítása.

  • Tej és tejtermékek segíthetik aknék megjelenését és a bőr kivörösödését, mert a benne lévő hormonok gyulladást idézhetnek elő.
  • Fűszeres ételek serkentik a véráramot, ami így gyorsabban áramlik a kapillárisokon, a hajszálerek láthatóvá válhatna
  • Nagy mennyiségű állati fehérje csökkenti a szervezet hidratáltságát, ezért a bőr rugalmatlanná válhat, a szemek alatt táskák jelenhetnek meg. 

Fentiek elváltozások nyilvánvalóan nem csak és kizárólag a táplálkozás nyomán alakulhatnak ki, ezért ha első körben az étrend megváltoztatása és a különböző recept nélkül kapható bőrápolók nem segítenek, a problémával érdemes kozmetikus szakemberhez, orvoshoz fordulni.