Ezért egyen minél több körtét

A körte rendkívül gazdag antioxidánsokban, vitaminokban, ásványi anyagokban és rostokban. Jótékonyan hat az emésztőrendszerre, köszvényre, reumára és az idegrendszerre. Fogyókúra idején kifejezetten ajánlott.

A körte a rózsafélék családjába tartozó növénynemzetség, körülbelül 30 főbb faja, nagyobb alfaja és hibridje létezik, az emberiség legalább 3000 éve ismeri, termeszti. A körte nagy mennyiségben tartalmaz C-vitamint és rezet, illetve rendkívül gazdag olyan antioxidáns anyagokban, amelyek erősítik az immunrendszert. Minél érettebb a gyümölcs, annál több antioxidánst remélhetünk tőle.

Kiváló természetes forrása a cinknek, kalciumnak, káliumnak, magnéziumnak és vasnak, a vitaminok közül pedig a C mellett az A-, B1-, B2-vitaminokat érdemel említést, és meglehetősen gazdag élelmi rostokban. A körte fogyasztása:

  • támogatja az immunredszert;
  • segíti az emésztést;
  • szabályozza a bélműködést;
  • enyhíti az emésztőcsatorna gyulladásait;
  • jótékony hatással bír a köszvényre és a reumára;
  • segít megelőzni az erek elmeszesedését;
  • jótékonyan hat az idegrendszerre.

Alacsony kalóriatartalmának köszönhetően a körte kifejezetten előnyös fogyókúrák támogatására, és kisbabák számára ajánlott első gyümölcs, mert ritkán vált ki allergiás reakciót.