Ezért egyen sok meggyet

A meggy jótékonyan hat a szív- és érrendszer működésére, az izmokra, az emésztésre, antioxidáns hatású, támogatja az immunrendszert. Méregtelenít és támogatja a fogyókúrát, jótékony hatásait hosszan soroljuk.

A meggyet már az ókorban is megbecsülték Perzsiában és a Mediterráneumban. Finnugor eredetű magyar neve azt jelzi, hogy őseink már a honfoglalás előtt ismerték, sőt minden bizonnyal kedvelték is, elterjedt volt, amiről számos meggy tagot tartalmazó földrajzi nevünk árulkodik. Kiváló nyersen, főzve, süteményekben, befőttként, fagyasztás után is remekül használható, készíthető belőle gyümölcslé, bor és pálinka.

Remek íze mellett élettani hatása is kiemelkedő, gazdag ásványi anyagokban, főleg magnéziumban, káliumban és kalciumban, a vitaminok közül, pedig az A-, B- és C-vitamint érdemes kiemelni. A teljesség igénye nélkül a meggy:

  • támogatja az immunrendszer működését;
  • kiváló antioxidáns;
  • segíti a szív működését, erősíti a szívizmokat;
  • jótékonyan hat a vérnyomásra;
  • tisztítja a vért;
  • élénkíti a vese működését;
  • természetes gyulladáscsökkentő;
  • segíti az izmok regenerálódását;
  • kiegyensúlyozottá teszi az emésztést;
  • jótékonyan hat az idegekre.

A meggy képes megszüntetni a székrekedést és kiváló méregtelenítő: tisztítja a beleket, rosttartalma pedig biztosítja, hogy a felhalmozódott salakanyag elhagyja a szervezetet. Kiváló méregtelenítő hatással bír, emellett a fogyókúrát segítő gyümölcsként tartják számon.