Ezért egyen sok narancsot

Kiváló vitaminforrás, erősíti az immunrendszert, segíti a gyógyulást, támogatja az emésztést, oldja a stresszt, méregtelenít, és hozzájárul szívünk, érrendszerünk egészségéhez.

A tél hazánkban hagyományosan a déli gyümölcsök szezonja, egyik fő vitaminforrásnak számít és az ízük, sokrétű felhasználásuk miatt is népszerűek. Közülük is kiemelkedik a narancs, amelyet fogyasztunk gerezdekre szedve, a levét kifacsarva, de része ételeinknek, szörpjeinknek, a héját édességekhez használjuk fel, illóolajával pedig meghitt hangulatot varázsolunk otthonainkba.

Narancsot fogyasztani nagyon is megéri, hiszen nagy mennyiségben tartalmaz C-vitamint, A- és B-vitaminokat, magas a rosttartalma és hatékony antioxidáns. A teljesség igénye nélkül a narancs:

  • erősíti az immunrendszert;
  • vírus- és baktériumölő hatású;
  • segít elkerülni, illetve kezelni a megfázásos, náthás tüneteket;
  • erősíti a kötőszöveteket, fogakat, csontokat, ízületeket;
  • hozzájárul a szív- és érrendszer egészségének fenntartásához;
  • jótékonyan hat a koleszterinszintre;
  • méregtelenít;
  • kezeli a székrekedést;
  • serkenti az emésztést;
  • oldja a stresszt, javítja a hangulatot;
  • vízhajtó hatású.

A narancs alacsony kalóriatartalma mellett hatékonyan űzi el az éhségérzetet, ezért fogyókúrák mellé is ajánlott. Ha azonban csak egyetlen hatását kellene kiemelnünk, akkor a narancsot, mint vitaminbombát kell hangsúlyozni. Már egy-két gyümölcs is bőven fedezi a napi szükségletet, ami a természetes kísérőanyagoknak köszönhetően remekül hasznosul.

Valójában a C-vitamin legjelentősebb forrása télen, mert mindig frissen kapható, míg hazai zöldségeink, gyümölcseink a tárolás során idővel veszítenek vitamintartalmukból.

 

Kapcsolodó termékek