Köszönjük vásárlóink bizalmát! 150 000-nél több elégedett vásárló! több mint 7 éve a piacon 100%-osan megbízható webáruház
06 (1) 50 60 250
Hétköznap: 9.00-17.00
Kiszállítás országszerte
1-3 munkanap alatt
Bolti átvétel Budapesten 3 helyen
Bp. Retek utca; Kálvin tér; Móricz Zs. körtér
Pick Pack Pontos átvétel
1-4 nap alatt országszerte

Harc a rák ellen: így védekezik Lilu

Készült: 2015-04-24 08:50

Lilu fehér bőre tele van anyajegyekkel, ezért a melanóma elkerülése érdekében óvatosnak kell lennie, és minden szezont az orvosnál kezd.

Az anyajegyek többsége ártalmatlan, ám többek között a napsugárzás hatására veszélyessé válhatnak, melanóma, azaz bőrrák alakulhat ki belőlük. Az RTL Klub műsorvezetője és kisfia testén is sok az anyajegy. "Odafigyelünk a bőrünk egészségére, és ehhez többek között az is hozzátartozik, hogy minden tavasszal elmegyünk anyajegy-szűrésre" - idézi Lilut a Red Lemon Media. Óvatossága nem alaptalan, már több kiálló anyajegyét kellett eltávolítani.

„Folyamatosan dörzsölte őket a ruha vagy a melltartóm pántja, az orvosom pedig úgy gondolta, ezeknél az anyajegyeknél fennáll a melanóma kialakulásának veszélye. Azonnal vállaltam a beavatkozást, ami teljesen fájdalommentes volt, és villámgyorsan meggyógyult a seb, heg sem maradt utána.” Valóban, Kriston Renáta bőrgyógyász-kozmetológus szerint érdemes eltávolítani azokat az anyajegyeket, amelyekbe gyakran beleakad a körmünk, láncunk, ruhadarabjaink. Ezzel ugyanis fokozattan fennáll az irritáció és sérülés veszélye.

A melanóma nagyon gyakran alakul ki már meglévő anyajegyekből, ráadásul a világos hajú és bőrű embereknél a kockázat még magasabb. A legfontosabb természetesen itt is a megelőzés, vagyis kerüljük a túlzott napozást, a szoláriumot, a bőrgyógyászt pedig nyaralás előtt és után is érdemes felkeresni. Mindenképp orvoshoz kell fordulni, ha az anyajegy színe megváltozik, növekszik, szabálytalanná válik, fáj vagy viszket, netán vérezni kezd.