Öt nap elég a felfrissüléshez, méregtelenítéshez

Az ötnapos Steinberger-kúra zöldség és gyümölcslevekkel méregtelenít, vitalizálja a szervezetet, segít megszabadulni néhány felesleges kilótól. És még napi hét szelet kenyeret is megehetünk mellé.

A téli szürkeség, a hosszú és sötét éjszakák, a bezárkózás és a sokaknál akarva-akaratlanul is egysíkúvá váló táplálkozás kora tavaszra már testileg és lelkileg is megterhelő. Bár az időjárás még nem harsogja a kikeletet, de március közepén nagyon is itt az ideje, hogy szabaduljunk a tavaszi fáradtságtól. A felfrissülés, méregtelenítés egy hatékony és egyszerű módszere Dr. Steinberger ötnapos fitnessprogramja.

Enni és inni napi ötször

Egy dietetikusok által összeállított böjtről, tisztítókúráról van szó, ami segíti a felfrissülést, és nem mellesleg néhány plusz kilótól is megszabadítja az embert. A lényeg, hogy minden nap adott gyümölcs- vagy zöldségléből kell elfogyasztani a meghatározott mennyiséget, és koplalásra sincs szükség: minden étkezéshez 1-2 szelet rozsos kenyér elfogyasztása javasolt. Fontos a sorrend, ami az első napra zöldbúzafű-koktélt, a másodikra zöldséglevet, a harmadikra ananászlét, a negyedikre céklalét, az ötödikre pedig sárgarépalét ír elő, amelyek akár így, csomagban is hozzáférhetők.

Mielőtt kitérnénk az egyes levek szerepére, nézzük előbb a mennyiségeket, hogy miért is nem kell koplalni:

  • reggeli: 1,5 dl adott napi Dr. Steinberger lé + 2 szelet rozsos kenyér;
  • tízórai: 1,5 dl adott napi Dr. Steinberger lé + 1 szelet rozsos kenyér;
  • ebéd: 1,5 dl adott napi Dr. Steinberger lé + 2 szelet rozsos kenyér;
  • uzsonna: 1,5 dl adott napi Dr. Steinberger lé + 1 szelet rozsos kenyér;
  • vacsora: 1,5 dl adott napi Dr. Steinberger lé + 1 szelet rozsos kenyér.

A szelet kenyér itt 3-4 dekát jelent, és kiemleten fontos, hogy a kúra során naponta legalább 2,5-3 liter vizet is elfogyasszunk.

Búzafű, zöldséglé és ananász

Lássuk hát a „leveket”. A búzafű leve méregtelenít, fogyaszt, felpörgeti az anyagcserét, tisztítja a vért. Biztosítja a salakanyagok ürülését, erősíti az immunrendszert, frissíti az embert, magas a tápanyagtartalma és könnyen emészthető. Serkenti a májat, és segíti a sejtek oxigénellátását. Több, mint 90 féle ásványi anyagot és a 14 legfontosabb vitamint, és számos enzimet tartalmaz. A Steinberger ötnapos méregtelenítő kúrához ajánlott biobúzafűlé további értékes összetevőket tartalmaz: zöldtea, almalé, agavesűrítmény, spirulina mikroalga.

A második nap főszereplője, a bio zöldséglé paradicsomból, sárgarépából, céklából, uborkából, zellerből, savanyúkáposztából, hagymából és citromból áll. Ezek összességében méregtelenítenek, tisztítnak és fogyasztanak, miközben vitalizálják a szervezetet és feltöltik ásványi anyagokkal. Az ananászlé csökkenti a vér savtartalmát, gyorsítja az emésztést, ezért a tisztító- és méregtelenítő kúrák kihagyhatatlan része. Tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, miközben kalóriatartalma alacsony, sőt, csökkenti az édesség utáni vágyat.

Cékla és sárgarépa

A cékla kiemelkedően gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, magas káliumtartalmának köszönhetően hatékony vízhajtó. Jelentős vérképző hatással bír és nagyon erős antioxidáns. Kalória- és szénhidráttartalma alacsony, kiválóan alkalmas diétás étrendhez. Növeli az energiaszintet, ajánlott alacsony vérnyomás és vérszegénység esetén, szabályozza a máj anyagcsere-folyamatait, segíthet a vörös vérsejtek regenerálódását. Jelentős szerepe van a méregtelenítésben, és javítja a közérzetet.

A sárgarépa számunkra legértékesebb összetevője a béta-karotin, amelyet szervezetünk a zöldség présel levéből sokkal hatékonyabban hasznosít, mintha elrágcsálnánk egy répát. A béta-karotin egy részről jelentős antioxidáns, segít megelőzni a rákos megbetegedéseket azzal, hogy véd a szabadgyökök káros hatásaival szemben.

Másrészt szervezetünk e vegyületből állítja elő az A-vitamint, ami az immunrendszer támogatása és a szem egészsége szempontjából fontos. A biológiai termesztésű, speciális eljárással, frissen és kíméletesen préselt répaléből már 100 ml elég a napi béta-karotin szükséglet biztosítására, emellett a répalé számos értékes ásványi anyagot és vitamint (B-komplex, C-, E- és K-vitamin) tartalmaz.