Köszönjük vásárlóink bizalmát! 180 000-nél több elégedett vásárló! több mint 9. éve a piacon 100%-osan megbízható webáruház

Télen a haj is különleges étrendet igényel

Készült: 2018-11-13 19:02

A tél akarva-akaratlanul is rányomja bélyegét étrendünkre, a következmény többek között hajhullás, száraz, töredezett haj lehet. Mutatjuk, mi a teendő.

A hajhullás mindenki rémálma, de napi 70-100 szál elvesztése még teljesen normális, ennyit természetes módon pótol szervezetünk. A baj 150 szál fölött kezdődik, ezt nevezik kóros hajhullásnak. A háttérben számos tényező húzódhat genetikától egyes betegségeken, gyógyszereken keresztül a stresszig, túlhajszoltságig, de pont a mögöttes ok felderítése és kezelése miatt érdemes orvoshoz fordulni. 

A tél azonban a hideg időjárás és beszűkült étrendünk miatt önmagában is kihívást jelent. Induljunk ki abból, hogy a haj egészségét alapvetően „belülről” biztosíthatjuk, és már el is jutottunk a táplálkozáshoz:

  • antioxidánsok,
  • omega-3 zsírsavak,
  • C-, A- és B-vitaminok,
  • megfelelő mennyiségű fehérje,
  • aminosavak,
  • vas, cink, biotin, szelén. 

A teljesség igénye nélkül ezek mind a hajápolás elengedhetetlen kellékei, kis odafigyeléssel télvíz idején is biztosíthatjuk őket szervezetünk számára. Az összetevőket számolgatni hosszú távon nyilván nem lélekemelő elfoglaltság, ilyenkor jusson eszünkbe a haj védelmére, egészségének megőrzésére összeállított táplálék-kiegészítők. 

A férfiak és a nők bőrének is mások az igényei, szükségletei, ezért érdemes adott nem számára speciálisan összeállított terméket választani. Emellett javasolt olyan hajápoló, hajvédő samponok, tonikok alkalmazás akár kúraszerűen a felkészülést segítve, amelyek egyenesen a fejbőrbe juttatják a nélkülözhetetlen anyagokat.

06 (1) 50 60 250
Hétköznap: 9.00-17.00
Kiszállítás országszerte
Srinter vagy Posta futárral
1-2 munkanap alatt
PickPack vagy PostaPont
1-3 munkanap alatt
Bolti átvétel 3 helyen
a rendelést követő napon
Fizetési lehetőségek
Bankkártya vagy készpénz