Védi a szívet és megfázás esetén is segít a fokhagyma

A fokhagyma remek immunerősítő, antioxidáns, segít nátha, megfázás esetén, erősíti a szív- és érrendszert, segít megelőzni annak betegségeit. Csökkenti a vérnyomást, fertőtleníti a beleket, erős vírus-, baktérium- és gombaellenes hatású.

A fokhagyma egy Ázsiából származó gyógy- és fűszernövény, különleges íze miatt az egész világon elterjedt. Már az ókorban is használták gyógyításra, a XIX. században pedig tudományosan is kimutatták erős antibakteriális és gombaellenes hatását. Amellett, hogy támogatja az immunrendszert, a fokhagyma komplex összetevőinek köszönhetően számos előnyös tulajdonsággal bír egészségünkre nézve:

  • támogatja az immunrendszer működését;
  • antioxidáns hatású;
  • csökkenti a vérnyomást;
  • baktérium, vírus és gombaellenes hatással bír;
  • segít megfázás esetén;
  • erősíti a szív- és érrendszert, több ilyen betegség kialakulásának esélyét csökkenti;
  • erősíti a csontokat;
  • védi az agyat;
  • jótékonyan hat hajhullás esetén;
  • fertőtleníti a beleket;
  • segíti az emésztést;
  • segíti a máj és az epe működését.

A régiek receptje szerint a mézzel kevert fokhagyma remek immunerősítő: 25 deka mézben keverjünk el 10 gerezd préselt fokhagymát, és naponta fogyasszunk belőle egy evőkanálnyit.

 

Kapcsolodó termékek