220 mg articsóka kivonat, 250 mg Omega-9 zsírsav az olívaolajból, 28 mg kurkuma kivonat.

30 db-os kapszula; Doppel Herz termék a máj és az eperendszer támogatásához.

Természetes kivonatok articsókából és kurkumából: a zsírban gazdag táplálkozás, az alkoholfogyasztás vagy a mozgásszegény életmód megterhelhetik májunkat és eperendszerünket. Emésztésünk szempontjából a kiegyensúlyozott táplálkozás kiemelkedően fontos. Szervezetünk egészséges táplálkozási rendszer mellett képes a bevitt tápanyagokat megfelelően hasznosítani.

Az articsóka a Földközi-tenger vidékéről származó haszonnövény, mely a gyógyászatban évszázadok óta jelen van. Nagy mennyiségben termelt zöldségféle, mely értékes tápanyagokat tartalmaz. Fogyasztása egyre divatosabb és ízvilága az enyhén édestől a kellemesen kesernyésig terjedhet.

Indiában a kurkuma szent fűszer, mely már évezredek óta használatos. Európában a kurkumát elsősorban a curry alkotóelemeként ismerjük. A kurkuma, mint hatóanyag maga halványsárga színű, ettől kapja a curry jellegzetes sárga színét, ezért gyakran sárga gyökérnek is nevezik.

Az olívaolaj igen elterjedt az egészséges táplálkozás témakörében. A Doppelherz kapszuláiban felhasznált olívaolaj természetes eredetű és hidegen préselt. Alkotóeleme az egyszeresen telítetlen Omega-9 zsírsav (oleinsav).

A Doppelherz kapszulái természetes articsóka kivonatot és kurkumát, valamint értékes olívaolajat tartalmaznak.

Articsóka - a keserű egészség: az articsóka a fészkesvirágúak családjához tartozik és többnyire a Földközi-tenger mérsékelten meleg éghajlati viszonyai között termesztik. Az articsókát ehető virágáért nevelik. A gyógyászatban szívbarát hatása miatt használják, a gasztronómiában fűszerként vagy különleges ízvilága miatt ételként fogyasztják. Az articsókában található bioaktív anyagoknak köszönhető finoman kesernyés íze. Már az ókori rómaiak is könnyen-emészthető gyógynövényként tekintettek erre a zöldségre, amelyet csak a jómódú polgárok engedhettek meg maguknak. Akkoriban az articsóka gyakran csak az ezen korból hírhedt nagy evések és ivások után került terítékre. Napjainkban az articsóka olajban eltéve -kesernyés ízanyagai miatt- vagy frissen fogyasztva nem hiányozhat az egészséges étkezésből. A kalóriaszegény articsóka gyakran összetevője a tésztasalátáknak, a salátáknak vagy a rizottóknak.

Kurkuma- India szent növénye: a kurkuma a gyömbérszerű növények családjába tartozik és jellemzően Ázsiában, Kínában és Indiában őshonos. Ott már közel 5000 éve ismert, főként gyökérzetét használjuk, mely gyógynövényként és fűszerként is felhasználásra kerülhet. Indiában és a Dél-Kelet Ázsia egyes részein a kurkumát, mint szent növényt tisztelik, de a hagyományos kínai gyógyászatnak is szerves eleme. Németországban a kurkuma alapvetően fűszernövényként kerül felhasználásra, így pl.: alkotóeleme a worchester szósznak, a mustárnak, a currypornak. A kurkuma az ételeknek nemcsak egy sajátos csípős ízt kölcsönöz, de egy jellegzetes sárga színt is. Ezért az antioxidatív kurkumin a felelős, amely a növényt a baktériumoktól vagy más kórokozóktól, de akár az őt elpusztítani akaró kártevőktől is megvédi. A kurkuma magas tápanyagtartalmú. Gazdag fehérjékben, ásványi anyagokban, vitaminokban és nagy mennyiségben biztosítja az emésztést serkentő ballasztanyagokat.

Napi adag (1 kapszula) tartalmaz: articsóka extract: 220 mg, olívaolaj: 343 mg, kurkuma kivonat: 28 mg.

Fogyasztási javaslat: naponta egy kapszulát kevés folyadékkal, rágás nélkül lenyelni.

Figyelmeztetés: tárolása száraz helyen, 25°C alatt történjen. Gyermekek és fiatalkorúak számára fogyasztása nem ajánlott.

Összetétel: olívaolaj, articsókakivonat, zselatin (marha), szójaolaj(részben keményített), nedvesség visszatartó glicerin, kurkuma kivonat, szorbit, sárga méhviasz stabilizátor, maltodextrin, emulgátor szójalecitin, festékanyag titándioxid, a klorofilok és a klorofilinek réztartalmú komplexei, valamint a vasoxid és a vashidroxid.

Doppel Herz termékek »