A Natur Tanya Hepa Detox, 12 féle komplex összetevőt koncentrál, folyékony formában a máj és az emésztés egészségéért.

Natur Tanya Hepa Detox máj és emésztés koncentrátum 250ml leírása

Az összetevők között megtaláljuk az articsóka (adagonként 16 mg cinarin tartalom!), a máriatövis (adagonként 210 mg szilimarin tartalom!), a kurkuma (adagonként 2,4 mg kurkumin tartalom!) kivonatokat és a kolin-bitartarátot (adagonként 82,5 mg kolin!), melyek aminosavakkal (L-metionin, L-ornitin), mio-inozitollal és szerves B-komplex-el egészülnek ki.

Aktív összetevők (a növényi kivonatok támogatják a máj és az emésztőrendszer méregtelenítését, megfelelő működését):

Articsóka: támogatja a máj és az emésztőrendszer méregtelenítését, megfelelő működését. Fő bioaktív komponense a cinarin támogatja továbbá a testsúlycsökkenést, és segít csökkenteni a vérzsírok mennyiségét.

Máriatövis: hozzájárul a normál májfunkciókhoz, az epe egészségének megőrzéséhez, a toxikus anyagok szervezetből való eltávolításához, a májszövetek és a sejtek normális regenerációjához, valamint támogatja az emésztést. A Natur Tanya Hepa Detox 6562 mg porított őrleménynek megfelelő máriatövis kivonatot tartalmaz! A máriatövis fő bioaktív hatóanyaga a szilimarin, ami valójában több alkotóelemet foglal magában, amelyeket az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) értékelő jelentésében is közzé tett. Ezek a: szilikisztin és szilidianin, szilibinin A és szilibinin B, izoszilibinin és izoszilibinin B.

Kurkuma: segít fenntartani a máj egészségét, hozzájárul a normál májfunkció fenntartásához, segíti az emésztést, hozzájárul az emésztési komfortérzethez és az epe megfelelő működéséhez, valamint megakadályozza a zsírok felhalmozódását, 2valamint szignifikáns antioxidáns hatással rendelkezik.

Kolin: hozzájárul az egészséges májműködés fenntartásához, valamint részt vesz a normál zsíranyagcserében és a homocisztein-anyagcserében. Mindenütt jelen van a szervezetben, mivel rengeteg biológiailag jelentős sejtmembrán foszfolipid alkotóeleme. Ezek egyike a foszfatidil-kolin (PC), mely a sejtek foszfolipid membránját alkotja. Esszenciális tápanyag, amit étkezésekkel kell felvennünk mivel a szervezet nem termel eleget belőle még ideális körülmények között sem. Tudta? A kolin szinergiában hat más vegyületekkel a B-vitamincsaládból (pl. B6-vitamin) a homocisztein metabolizmusban, mert mindkét összetevő a kolin és a B6-vitamin részt vesz a normál homocisztein anyagcserében.

Szerves B-komplex: a B-komplex összetevői (B1-vitamin- tiamin, B2-vitamin-riboflavin, B3-vitamin-niacin, B5-vitamin-pantoténsav és B6-vitamin) hozzájárulnak a normál energiatermelő anyagcsere folyamatokhoz. A riboflavin (B2-vitamin) antioxidáns hatású és hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.

Honnan tudhatjuk, hogy megfelelően működik a májunk? Általánosságban elmondható, hogy vérvétellel megítélhető a máj normális funkciója, amelyet hazánkban több vizsgálati laboratórium is el tud már végezni. Tájékoztat az esetlegesen fennálló gyulladásos állapotokról, az epe kiválasztásáról, valamint a gyógyszerek, az alkohol, a drogok és egyéb toxikus anyagok májkárosító hatásáról.

A májfunkció vizsgálatakor az alábbi paramétereket nézik: bilirubin, GOT (glutamát-oxálacetát aszpartát aminotranszferáz), GPT (glutamát-piruvát alanin-aminotranszferáz), kolineszteráz, GGT (gamma-glutamil transzferáz), ALP (alkalikus foszfatáz), NAFLD - nem alkohol okozta zsírmáj. Tudta? Napjainkban a nem alkoholos zsírmáj (NAFLD) a leggyakoribb májbetegség. Járványszerű terjedésének fő kiváltó oka az elhízás, az inzulinrezisztencia és a cukorbetegség. A NAFLD szoros kapcsolatban áll vagy társulhat krónikus vesebetegség, szív és érrendszeri betegségek, magas vérnyomás, stroke, pajzsmirigy alulműködés, policisztás ovarium szindróma és pikkelysömör fokozott kockázatával is.

Májvédő étrendi és életmódbeli tanácsok: (forrás: George ES, Forsyth A, Itsiopoulos C, Nicoll AJ, Ryan M, Sood S, Roberts SK, Tierney AC. Practical Dietary Recommendations for the Prevention and Management of Nonalcoholic Fatty Liver Disease in Adults. Adv Nutr. 2018 Jan 1;9(1):30-40.)Kalóriabevitel csökkentése/megszorítása (500-1000 kcal-val való energiabevitel csökkentés): alacsony zsír (< 30%) vagy alacsony szénhidrát (< 40%)Ha alacsony szénhidrát tartalmú étrend mellett döntenek, törekedjen a több PUFA (többszörösen telítetlen zsírsavat), MUFA (egyszeresen telítetlen zsírsavak) bevitelére vagy halból, baromfiból, dióból és hüvelyesből származó fehérjebevitelre. Ha az alacsony zsírtartalmú étrendet követ, használjon több alacsony GI-tartalmú ételt és halból, baromfiból, dióból és hüvelyesből származó fehérjét. Transzzsírsavak (< 1%), telített zsírsavak (7%), koleszterinbevitel (< 200 mg/nap) csökkentése . Gabonafélékből származó vízben oldhatatlan élelmi rostbevitel növelése (teljes kiőrlésű gabonák) (25 g/nap).

Alkohol okozta májkárodosás: az alkoholtartalmú italok fogyasztása már a régmúltra tekint vissza, a jó minőségű italom mérsékletes fogyasztása kiegészíti az egészséges táplálkozást. A túlzásba vitt és főleg a rendszeres alkoholfogyasztás azonban károsodást okoz az alkohol lebontási helyén: a májban, mely egy darabig visszafordítható, de bizonyos idő után maradandó májbetegséget idéz elő.

Milyen elváltozásokat okoz az alkohol a májban? Az alkohol lebontása során a májban egy toxikus vegyület, az acetaldehid keletkezik, amely direkt májméreg, hatására először elzsírosodás, majd, ha a terhelés tovább folytatódik, gyulladás jön létre. A gyulladásos reakció kapcsán olyan anyagok szabadulnak fel, amelyek hatására a májsejtek elpusztulnak és kialakul az alkoholos hepatitis kórképe.

Ha az ártalom itt megáll, az újjászülető májsejtek még regenerálják a máj működését. Ellenkező esetben a máj kifárad, új sejtek nem képződnek, és az elpusztultak helyét hegszövet (fibrózis) tölti ki. Ez már visszafordíthatatlan állapot, és most már egészen kevés mennyiségű alkohol is májsejt-pusztulást okoz. Az egyre kevesebb májszövet és egyre több heges terület kialakulása okozza a májzsugorodást, májcirrhosist. Ez nem azt jelenti, hogy a máj kisebb, ellenkezőleg, sokszor kétszeresére is nőhet. A kevés működő maradék májsejt könnyen felmondja a szolgálatot, és májelégtelenség következik be, ami gyorsan halálhoz vezet.

Milyen mennyiségű alkohol káros? (forrás: Rodler Imre (szerk.): Táplálkozási ajánlások a magyarországi felnőtt lakosság számára, 2004. A rendszeres alkoholfogyasztás sokféleképpen veszélyezteti az egészséget. Aki iszik alkoholos italt, mértékkel tegye, aki nem, ne kezdje el. 1 egység alkohol: 2-3 dl sör, vagy 1-1,5 dl bor, vagy 2 cl égetett szeszesital. Jó tanácsok: aki úgy dönt, hogy időnként fogyaszt alkoholos italt, mértékletesen tegye. Ez a nők számára naponta legfeljebb 1, férfiak számára legfeljebb 2 egységet jelent. Az alkoholos italt célszerű étkezéssel egy időben fogyasztani, akkor lassabb az alkohol felszívódása. A tudomány jelenlegi állása szerint a mérsékelt alkoholfogyasztás 45 éven felüli férfiak, és 55 éven felüli nők esetén csökkenti a koszorúér-betegség kockázatát.

A kedvező hatást hatékonyan fokozza az egészséges táplálkozás, a rendszeres mozgás, a dohányzás mellőzése és az elhízás megelőzése, kezelése. A mérsékelt alkoholfogyasztás a fiatalok számára kockázatcsökkenést nem, vagy igen kis mértékben eredményez, viszont jelentős mértékben növeli a hozzászokás és a rendszeres ivás kialakulásának veszélyét. Már a mérsékelt alkoholfogyasztás is növelheti a nők egy részében a mellrák kockázatát, az ennél nagyobb mértékű ivás pedig mindkét nemben a közlekedési, munkahelyi balesetek, szélütés, agyvérzés, az idült májbetegség, az erőszakos cselekedetek, az öngyilkosság és néhány daganatos megbetegedés veszélyét.

Nettó térfogat: 250 ml.

Összetevők: articsóka (Cynara scolimus L.) vizes kivonat- standardizált 5% cinarin tartalommal, máriatövis (Silybum marianum (L). Gaertn.) mag száraz kivonat 25:1- standardizált 80% szilimarin tartalommal, kolin-bitartarát, étkezési sav (citromsav), természetes lime aroma, L-metionin, mio-inozitol, L-ornitin-hidroklorid, tartósítószer (kálium-szorbát), nikotinamid, kurkuma (Curcuma longa L.) gyökér száraz kivonat- standardizált 19% kurkumin tartalommal, kalcium-D-pantotenát, piridoxin-hidroklorid, tiamin-hidroklorid, riboflavin, víz.

Adagolási javaslat: Napi 25 ml önmagában, vagy 1dl vízzel lenyelve. Használat előtt felrázandó! A nap bármely szakában fogyasztható. Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap. Hosszú távon keresztül is biztonságos.

Hatóanyag a napi adagban (25 ml-ben): articsóka (Cynara scolymus L.) levél kivonat: 320 mg -amelyből standardizált cinarin: 16 mg, máriatövis (Silybum marianum (L.) Gaertn.) termés kivonat 25:1: 262,5 mg -amelyből standardizált szilimarin: 210 mg, kolin-bitartarát: 200 mg -amelyből kolin: 82,5 mg, mio-inozitol: 100 mg, L-metionin: 100 mg, L-ornitin HCl: 50 mg, kurkuma (Curcuma Longa L.) gyökér kivonat: 12,6 mg -amelyből standardizált kurkuminok: 2,39 mg, B1-vitamin (tiamin): 1,1 mg (100%2), B2-vitamin (riboflavin): 1,4 mg (100%2), B3-vitamin (niacin): 16 mg (100%2), B5-vitamin (pantoténsav): 6 mg (100%2), B6-vitamin (piridoxin): 1,4 mg (100%2).

Átlagos tápérték 100 ml termékben: Energia: 85 kJ/20 kcal, zsír: < 0,5 g -amelyből telített zsírsavak: < 0,1 g, szénhidrát: 4,5 g -amelyből cukrok: < 0,5 g, fehérje: < 2 g, só: 0,04 g.

Laktóztartalom: < 0,1 g/100 g, cukormentes: < 0,5 g/100 ml fogyasztásra kész termékben. A termék gyártója a Jó Gyártási Gyakorlat (GMP) irányelveinek megfelelő, illetve ISO 22000 rendszer szerint tanúsított élelmiszerbiztonsági rendszert tart fenn.

Magyar márka. 100%-ban Magyar tulajdonú cég. A termék megvásárlásával magyar munkahelyeket támogat!

Figyelmeztetés: Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl! Hatóanyagokkal szembeni túlérzékenység esetén szedése nem ajánlott! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot! Epeköves és epekő képződésre hajlamos egyéneknek nem ajánlott! A készítmény természetes voltából eredően üledékképződés előfordulhat, ez azonban nem befolyásolja a termék minőségét és hatékonyságát.

A termék 12 éves kortól alkalmazható. A termék nem alkalmazható vérhígítók használata esetén. A termék cukorbetegség melletti alkalmazásával kapcsolatban egyeztessen kezelőorvosával, mert az inzulin vagy szájon át szedett gyógyszerek dózisának módosítására lehet szükség. A termék nem alkalmazható terhesség és szoptatás idejében. Epeköves és epekő képződésre hajlamos egyéneknek nem ajánlott! Tárolás: Száraz, hűvös helyen, gyermekek elől elzárva tartandó! Felbontás után hűtőben tárolandó.

A máriatövis ismeretlen oldala

A máriatövis vagy szamárkóró elsősorban májvédő hatásáról ismert, de emellett csaknem féltucatnyi egyéb problémára is hasznos lehet, ám ezekről kevés szó esik.

Alátámasztva a népi bölcsességet, a lépten-nyomon megtalálható lágyszárút a májtisztítás egyik leghatékonyabb gyógynövényeként tartja számon a modern orvostudomány is. Legfőbb hatóanyaga a termésből kinyert szilimarin fő alkotóeleme a szilibinin, amely nemcsak védelmet nyújt a máj toxikus károsodásával szemben, hanem gyorsítja a regenerációját is. Egyes kutatások szerint ugyanilyen hatással van a vesére is.

Fokozza az epe termelődését a májban, amivel pedig a máriatövis hatással van a bőrre: a termelődött epe pedig széklettel képes eltávolítani az aknét és pattanásokat okozó tesztoszteron-melléktermékeket. A fokozott epetermelés a belekre, az aranyérre is jótékony hatással van - már a népi gyógyászat is alkalmazta e gyógynövényt visszerek és aranyér ellen. Emellett segít székrekedés esetén, de enyhíti a gyulladásos bélbetegségeket is.

Bizonyítást nyert, hogy a májfunkciók romlása összefüggésben van a prosztata megnagyobbodásával és a premenstruációs szindrómával. A szimilarin erős antioxidáns, védi a sejteket a szabadgyökök sejtkárosító hatásaitól, és erősíti az immunrendszert. Képes némileg stabilizálni a vércukor szintjét, csökkenti a koleszterinszintet, csökkenti az epekő kialakulásának esélyét.

Máriatövismag - az egészség őre

A máriatövismag a máj egészségének megőrzésére szolgáló természetes gyógymód, amely antioxidáns hatásairól ismert. Segíti a méregtelenítést és a májsejtek regenerációját. Érdemes felfedezni ezt a csodás növényt.

A máriatövis, tudományos nevén Silybum marianum, egy ősi gyógynövény, amelynek magjai rendkívül gazdagok szilimarinban, egy erős antioxidánsban. Ez a vegyület segít a máj védelmében, csökkenti a gyulladást, és támogatja az emésztést. A máriatövismag rendszeres fogyasztása hozzájárulhat a máj védelméhez, valamint a toxinok eltávolításához a szervezetből, így fokozva az általános közérzetet.
A máriatövismagot különböző formákban, például por, kapszula vagy tea formájában is megtalálhatjuk. A legjobb hatás érdekében javasolt a napi adagok betartása, és fontos, hogy a készítmények minősége kiemelkedő legyen. A máriatövismag folyamatos fogyasztásával támogathatjuk májunk egészségét, javíthatjuk közérzetünket, és hozzájárulhatunk a hosszú távú egészségünkhöz.

A májat védi és regenerálja a máriatövis

A máriatövis évszázadok óta ismert gyógynövény, amelyet elsősorban a máj egészségének támogatására használnak – az alábbiakban áttekintem a növény legfontosabb hatásmechanizmusait, felhasználási területeit, bizonyítékait és óvintézkedéseit.

A máriatövis egy bokros, tüskés levelű növény, amely jellegzetes fehér erezetű leveleiről könnyen felismerhető. A hatóanyagként leginkább ismert szer a szilimarin nevű flavonolignan-keverék, amely a magokból vonható ki, a szilimarin fő komponensei közé tartozik a szilybin (silybin), a szilydianin és a szilychristin.

A szilimarin több mechanizmust is magában foglal, amelyek révén védheti a májat:

A rendelkezésre álló klinikai vizsgálatok vegyes eredményeket mutatnak, összességében a máriatövis biztonságosnak tűnik és enyhe-mérsékelt jótékony hatásai lehetnek bizonyos májfunkciós paraméterekre, de nem tekinthető csodaszernek.

A máriatövis-készítmények különböző formában érhetők el, kapszulák, tabletták, tinktúrák és szárított magok. A kutatásokban gyakran használt standardizált készítmények napi 140–420 mg szilimarin tartalmú adagokban szerepelnek, általában több részre elosztva. Fontos, hogy a vásárláskor a termék szilimarin-tartalmát és a készítmény standardizáltságát ellenőrizzük.

Ha valakinek kimagasló májfunkciós értékei vannak, sárgaság, súlyos fájdalom vagy más súlyos tünet jelentkezik, azonnali orvosi kivizsgálás szükséges. A máriatövis kiegészítőként mérlegelhető, de nem helyettesíti az orvosi diagnózist vagy a szükséges terápiát, miközben figyelni kell a lehetséges gyógyszerkölcsönhatásokra és mellékhatásokra.

Articsóka - A tápanyagdús zöldség

Az articsóka egy különleges és tápanyagdús zöldség, amely a mediterrán konyha egyik alapköve. Fényes zöld leveleivel és ízletes bélrészével a gasztronómia kedvence. Érdemes kipróbálni!

Az articsóka tápanyagokban gazdag, hiszen kiváló forrása a C-vitaminnak, K-vitaminnak, folsavnak és ásványi anyagoknak, mint például a magnézium és a kálium. Az articsóka magas rosttartalmának köszönhetően támogatja az emésztést, és segíthet a vércukorszint szabályozásában is. A zöldség fogyasztása nemcsak az egészségünkre van jótékony hatással, hanem ízélményben is bővelkedik.
Az articsóka elkészítése során érdemes figyelmet fordítani a tisztítására, hiszen a külső levelek eltávolítása után a belső puhább részek kerülnek elő. Főzve, párolva, grillezve vagy akár salátákban is tálalható. Az articsóka íze jól illik különféle mártogatósokhoz, így a vendégváró falatok között is megállja a helyét. Az articsóka tehát nem csupán egészséges, de ízletes és sokoldalúan felhasználható zöldség, amelyet érdemes a mindennapok részévé tenni.

Kolin - Tápanyag az agy egészségéért

A kolin egy esszenciális tápanyag, amely elengedhetetlen az agy és a máj optimális működéséhez. Szerepe van a memória és a tanulás javításában is.

Kolin a sejtek membránjának fontos alkotóeleme, amely a sejtek közötti kommunikációt is segíti. Az acetil-kolin neurotranszmitter előállításához szükséges, amely kulcsszerepet játszik a motoros funkciókban és a kognitív folyamatokban. A kolinhiány számos problémát okozhat, beleértve a memóriavesztést és a koncentrációs nehézségeket, így fontos a megfelelő mennyiség bevitele.
A kolin gazdag forrásai között megtalálhatók a tojás, a húsok, a halak, valamint a zöldségek, mint a brokkoli és a spenót. A változatos étrend, amely tartalmazza ezeket az ételeket, hozzájárulhat a kolin szükséglet kielégítéséhez. Az agy és a máj egészsége érdekében érdemes tudatosan figyelni a kolinbevitelre.

Máriatövismag csepp - a sejtek védelme

A Máriatövismag csepp segít megvédeni a májat és a sejteket a káros hatásoktól. Természetes összetevői elősegítik a máj regenerálódását. Ajánlott minden korosztály számára.

A Máriatövismag csepp szilimarin tartalmának köszönhetően hatékonyan támogatja a máj védelmét és regenerálódását. Ez az erőteljes antioxidáns segít csökkenteni a gyulladást, miközben védi a sejteket a szabadgyökök káros hatásaitól. A csepp formában való alkalmazás lehetővé teszi, hogy a hatóanyagok gyorsan felszívódjanak, így a jótékony hatások hamar érezhetők.
A Máriatövismag csepp nemcsak a májra gyakorol kedvező hatást, hanem a bélrendszer működését is támogatja. A rendszeres használat segíthet a tápanyagok hatékonyabb felszívódásában, így hozzájárulva az általános közérzet javulásához. A Máriatövismag csepp egy egyszerű és természetes módja lehet a mindennapi egészségmegőrzésnek.

Kolin csepp - energia és vitalitás

A Kolin csepp segíti a szervezet energiaszintjének növelését, ezáltal hozzájárul a vitalitás fenntartásához. Ideális kiegészítő a mindennapi fáradtság leküzdésére.

A kolin szerepet játszik az anyagcserében, különösen a zsírsavak és a koleszterin anyagcseréjében. Az elegendő kolinbevitel segíthet a szervezet energiaellátottságának optimalizálásában, így növelve a fizikai és szellemi teljesítményt. Ezen kívül a Kolin csepp formája lehetővé teszi a gyors és egyszerű bevitelét, így bármikor elérhető, amikor szükség van egy kis energiatöltésre.
A Kolin csepp rendszeres használata hozzájárulhat a fáradtság csökkentéséhez, a koncentráció javításához, valamint az általános jólét fenntartásához. Támogassa energiaszintjét a Kolin cseppel, és élvezze a mindennapokat tele vitalitással!

Articsóka csepp - A májbarát megoldás

Az articsóka csepp egy természetes étrend-kiegészítő, amely kifejezetten a máj és az emésztőrendszer támogatására lett kifejlesztve. Ideális választás a tudatos táplálkozók számára. Ismerje meg jótékony hatásait!

Az articsóka csepp jótékony hatásait a benne található cinarin és más bioaktív vegyületek biztosítják. Ezek a hatóanyagok segíthetnek a máj méregtelenítésében és az epe termelésének fokozásában, ami elengedhetetlen az egészséges emésztéshez. Az articsóka csepp antioxidánsokban is gazdag, így segíthet a szabad gyökök semlegesítésében, ezzel védve a sejteket.
A csepp használata különösen ajánlott zsíros ételek fogyasztása után, mivel segíthet a nehezen emészthető ételek lebontásában. Rendszeres alkalmazása hozzájárulhat a bélflóra egészségéhez és a jó közérzet megőrzéséhez. Élvezze a természetes megoldásokat, és támogassa máját az articsóka csepp segítségével!