Vita Crystal Kendermagdi csokis rostos étrend-kiegészítő 200g

Vita Crystal Kendermagdi csokis rostos étrend-kiegészítő 200g
 3 584 Ft
3 190 Ft
 Egységár: 15,95 Ft
Jelenleg nem kapható!

A termék csokis és sima kiszerelésben is kapható, lekvárszerű. Az emberi testben 25 féle aminosav található, ezek közül 20 fehérjeépítő.

Vita Crystal Kendermagdi csokis rostos étrend-kiegészítő 200g leírása

A szervezet fehérjéinek és egyéb nitrogéntartalmú alkotórészeinek felépítéséhez és ezek újraképzéséhez szükséges aminosavakat, a táplálék fehérjéi adják. A fehérjeszükséglet aminosav szükségletet jelent. Az emberi szervezetben 14-16 % a fehérje-, és hozzávetőlegesen 0,1 % a szabad aminosavtartalom. Az aminosav pozitív hatásai: csökkenti a koleszterin- és a triglicerid szintet, segít megelőzni a szív és érrendszeri problémákat, csökkenti a vérnyomást. Elhízás esetén segít visszaállítani az ideális testsúlyt, kiüríti a szervezetből a felesleges zsírt. Erősíti az immunrendszert. Agyműködés serkentő. Rendszeres fogyasztásuk alapvetően építi a szervezetünket.

A kendermag rostjainak hatása: rákmegelőző, továbbá késlelteti az öregedési folyamatokat, erősíti a látást, ajánlott vashiányos állapotokban, savtúltengésre, de gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik. Szabályozza a vércukorszintet, a zsíranyagcserét. Erősíti az erek falát, a tüdő kötőszöveti rendszerét, az emésztőrendszert, emellett segít a fogszuvasodás megelőzésében és a fogzománc megvédésében. Ezeket a tulajdonságait kiegészíti, hogy védi a kollagénanyagcserét, és serkenti az immunrendszert. Rostban gazdag élelmi anyagok nélkülözhetetlenek a tápcsatorna egészséges működéséhez, a fel nem szívódó elemek képezik ugyanis azt a ballasztanyagot, amely a beleket kitöltve lehetővé teszi a béltartalom folyamatos továbbítását. Rostdús táplálékaink emellett életfontosságú vitaminokat és ásványi anyagokat is tartalmaznak. A rostos élelmiszerek alapvető D-vitaminforrásunkat jelentik, többségükben található A- és E-vitamin, sot életfontosságú nyomelemek is. Ezek az életfontosságú nyomelemek gátolják a rosszindulatú folyamatokat, és segítik azok megelőzését. Összetételénél fogva a vérkeringési zavarokat is csökkenti, és gátolja az öregedést. Életfontosságú anyagai az A- és E-vitamin, a szelén, de jelentos a kalcium, magnézium, vas, cink, mangán, réz és krómtartalma, sot az összes B-vitamin mellett folsav is található benne. Összetevők: kendermag őrlemény, gesztenyeméz, hársméz, vörös szőlő mag-héj őrleménye, szőlőmag olaj, kakaó, C-vitamin, aszkorbinsav. Javasolt fogyasztás: 1-2 evőkanállal (10-20g) naponta. Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl. Étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot!

Omega-3 - egészségmegőrző hatások

Az Omega-3 zsírsavak nélkülözhetetlenek a szervezetünk számára, mivel számos jótékony hatással bírnak. Ezek a zsírsavak hozzájárulnak a szív- és érrendszeri egészséghez, valamint a mentális funkciók fenntartásához. Az Omega-3 zsírsavakat érdemes rendszeresen fogyasztani.

A legfontosabb Omega-3 zsírsavak közé tartozik az EPA és a DHA, amelyek főként tengeri halakban találhatóak, míg az ALA növényi forrásokban, mint például a lenmagban és a dióban található. Számos kutatás bizonyította, hogy az Omega-3 zsírsavak rendszeres fogyasztása csökkentheti a gyulladásokat, javíthatja a bőr állapotát, valamint segíthet a szívbetegségek megelőzésében. Ezen kívül a mentális egészség szempontjából is fontosak, mivel hozzájárulhatnak a depresszió és a szorongás csökkentéséhez.
A megfelelő Omega-3 bevitel elengedhetetlen a kiegyensúlyozott étrend részeként. A halak, olajos magvak és algák fogyasztásával biztosíthatjuk a szükséges mennyiséget. A tudatos táplálkozás mellett érdemes figyelni a különböző Omega-3 források változatos beépítésére az étrendünkbe, hogy hosszú távon megőrizzük egészségünket és vitalitásunkat.

Kendermagrost - A természet csodája

A kendermagrost a természet ajándéka, amely gazdag tápanyagokban. Ideális választás lehet mindazok számára, akik egészségesebb életmódra törekszenek. Fedezd fel a kendermag jótékony hatásait!

A kendermagrost a kendermagok finom őrlésével készül, amely szemek tele vannak vitaminnal, ásványi anyagokkal és hasznos zsírsavakkal. Az így nyert por kiválóan felhasználható különféle ételekben, például salátákban, turmixokban vagy pékárukban. Az íze enyhén diós, ami különleges karaktert ad az ételeknek. A kendermagrost könnyen beilleszthető a napi táplálkozásba, így bárki könnyen élvezheti előnyeit.
A kendermagrost rendszeres fogyasztása számos egészségügyi előnnyel jár. Segíthet csökkenteni a gyulladásokat, támogatja az immunrendszert és hozzájárul a bőr egészségéhez is. Érdemes kipróbálni, ha szeretnéd felfedezni a természetes táplálékok előnyeit és gazdagítani az étrendedet!

Kendermag - Az ízletes és tápláló választás

A kendermag egy ízletes és tápláló kiegészítő, amelyet könnyedén beépíthetünk a mindennapi étrendünkbe. Gazdag tápanyagokban, így a jó közérzet fenntartásához is hozzájárul.

A kendermag nemcsak tápanyagokban gazdag, hanem ízletes is, ami miatt sokan kedvelik. A benne található esszenciális zsírsavak, fehérjék és vitaminok együttesen támogatják a szervezet egészségét. Az Omega-3 és Omega-6 zsírsavak elősegítik a szív egészségét, míg a magban lévő rostok javítják az emésztést. A kendermag ezen felül gazdag antioxidánsokban is, amelyek segítenek a szabad gyökök semlegesítésében.
Felhasználási lehetőségei szinte határtalanok: salátákban, smoothie-kban, joghurtban, vagy akár önálló snackként is megállja a helyét. Az íze és a ropogós állaga miatt minden étkezéshez remek kiegészítő lehet, így érdemes kipróbálni!