A kesernyés ízű teakeverék epehajtó hatású, amellett gátolja a magas koleszterinszintért felelős enzim működését.

50 g-os szálas tea; Gyógyfű termék koleszterinszint csökkentéséhez.

A hosszú távú teafogyasztás sikeresen kiegészítheti a diétát és a gyógyszeres kezelést.

MIT TUDHATUNK A NÖVÉNYEKRŐL?

Valamennyi alkotórész hivatalosan bejegyzett gyógynövény az Európai Gyógyszerkönyvben. Az articsóka virágbimbója élelmiszernövényként elsősorban a mediterrán térségben kedvelt. A növény jótékony hatásait régóta ismeri a népgyógyászat. Az újabb kutatások szerint gyógyászati célra a levél alkalmasabb. A borsmenta emésztőrendszerrel kapcsolatos előnyös tulajdonságai mellett az articsóka levél hatóanyagainak működését erősíti. Az édesgyökér és a komló koleszterinszint befolyásoló hatását az elmúlt évek során támasztották alá kutatási eredmények.

MILYEN ELŐNYÖS HATÁSSAL JÁR FOGYASZTÁSA SZERVEZETÜNKRE?

A kesernyés ízű teakeverék -elsősorban a legnagyobb arányban felhasznált articsóka levélnek köszönhetően- epehajtó hatású, amellett gátolja a magas koleszterinszintért felelős enzim működését, így csökkenti a koleszterinszintet. Az alkalmazott gyógynövények ilyen irányú hatását számos, humán kisérletet is felölelő, értékelő tanulmány igazolja. A megfelelő eredmények eléréséhez hosszú távú teafogyasztás szükséges, ami- az orvos véleménye alapján- kiegészítheti a gyógyszeres kezelést. A gyógytea kiválóan alkalmas megelőzésre, illetve jó kísérője lehet a koleszterinszint csökkentő, növényi élelmiszerekből álló diétának.

HOGYAN ALKALMAZZUK?

2-3 kávéskanálnyi teakeveréket 500 ml vízzel forrázni kell, majd ezután 1 percig főzni (nem a vízzel együtt melegíteni). Negyedórai állás és szűrés után a fenti adag felét reggel, másik felét este étkezések előtt 20-30 perccel kell elfogyasztani.

Összetevők: articsókalevél, borsmentalevél, édesgyökér, komló.

Gyógyfű termékek »