A Krilly 590mg krill olaj egy különleges megnövelt hatóanyag tartalmú termék. 20-30%-kal több Omega-3 EPA és DHA, 40%-kal több Kolin és 50%-kal több Foszfolipid tartalmaz.
Krilly Krill olaj 590mg (SuperbaBoost) kapszula 60db leírása
A Krilly 590mg krill olaj egy különleges megnövelt hatóanyag tartalmú termék. 20-30%-kal több Omega-3 EPA&DHA, 40%-kal több Kolin és 50%-kal több Foszfolipid tartalma, teljesen egyedivé teszi a piacon kapható 500mg-os krill olajakhoz képest!
A Krill olaj a krill rákok (Euphasia Superba) kivonata, amely Omega-3-6-9 zsírsavakat, foszfolipideket, Kolint és Asztaxantint tartalmaz különösen tiszta formában. A krill apró, vörös világító rák, amely a hideg vizű óceánokat, elsősorban az Antarktisz környékét népesíti be. Kiemelkedő antioxidáns aktivitással, előnyös Omega-3-6-9 zsírsav aránnyal (27:1:6) rendelkezik. Foszfolipid formája egyedi és ez a forma biológiailag nagymértékben hasznosíthatóvá teszi az összetevőket az agy és a sejtmembránok számára, védve működésüket. Összetevői javíthatják az életminőséget, az általános fizikai és mentális egészségi állapotot. Erősíthetik az immunrendszert, védik a bőrt, javul a szem közel és távollátáshoz való alkalmazkodó képessége, a látás élessége. A krill olaj számos jótékony hatása ismert:
AJÁNLOTT NAPI ADAG: Kisgyermekeknek napi 1 kapszula, Felnőtteknek napi 2×1 kapszula
Esszenciális zsírsavak
Az omega-3 és omega-6 zsírsavak a szervezet számára nélkülözhetetlen, ún. esszenciális zsírsavak, amelyeket az emberi szervezet nem képes előállítani, így a táplálkozás során kell gondoskodnunk a bevitelükről.
Hozzájárulhatnak a koleszterin- és triglicerid szint és a vérnyomás rendezéséhez, az érelmeszesedés szövődményeinek megelőzéséhez. Csökkenthetik a kóros véralvadást, gyulladáscsökkentő hatásuk van, javítják az immunrendszer működését.
A krill olaj duplaláncú foszfolipid szerkezetben tartalmazza mindkét omega-3 zsírsavat (EPA,DHA),aminek azért nagy a jelentősége, mert sejtjeinkben a zsírok szintén foszfolipid formában találhatók. Ennek következtében sokkal könnyebben felszívódnak és épülnek be a sejtekbe.
Kolin
A foszfolipid szegmens tartalmaz foszfadilkolint is. Ebben a formában megőrzi a sejthártya épségét, és olyan alapvető élettani működésekben működik közre, mint a sejtek információ átadásai, energiaellátása,
A kolin ún. lipotóp anyag, azaz emulgeálja a zsírokat és a koleszterint, így azok nem rakódnak le a májban, az epehólyagban, illetve az érfalakon.
Az agy anyagcseréje során a kolin acetilkolin idegközvetítő anyaggá alakul, amely a memóriát és az izommozgást koordináló idegek működésének szabályozásában játszik fontos szerepet.
Az agy megfelelő kolin szintje – úgy gondolják – védelmet nyújthat a demencia (elbutulás) bizonyos típusai ellen, és legfőképpen pedig az Alzheimer-kór kialakulása ellen.
Asztaxantin
A Haematococcus Pluvialis algában jelen lévő karotinoidokat a tengeri élőlények, mint például a krillek előszeretettel fogyasztanak
Az Asztaxantin a természet egyik legerősebb antioxidánsa, ha a szabadgyökök hatástalanítását vizsgáljuk, az Asztaxantin akár 65-ször hatékonyabb mint a C-vitamin, 54-szer erősebb mint a béta-karotin és 14-szer hatásosabb, mint az E-vitamin.
Az Asztaxantin egyedülálló és fontos tulajdonsága, hogy képes átjutni a vér-agy gáton, ennek köszönhetően antioxidáns hatása kiterjed a központi idegrendszerre is, amit könnyen károsíthatnak a szabadgyökök.
A Krilly krill olaj egy egészségmegőrzést támogató étrendkiegészítő termék és nem gyógyszer. A 37/2004 (IV. 26.) EU-s rendeletben foglaltak szerint az étrend-kiegészítők nem alkalmasak betegségek és a szervezet működési zavarainak gyógyítására, kezelésére, megelőzésére. Fogyasztásuk nem helyettesíti a megfelelő szakorvosi diagnózist és a gyógyszeres kezelést, de kiegészítheti az orvos által javasolt terápiát. A leírásban szereplő állítások, a hatóanyagokra vonatkozó szakirodalmi forrásokból vett idézetek.
Összetétel: Hatóanyag-tartalom / 1 kapszula
Krill olaj: 590 mg (ebből foszfolipid: 330 mg, kolin: 41 mg)
Más omega 3: 159 mg (ebből eikozapentaénsav(EPA): 89 mg, dokozahexaénsav(DHA): 41 mg más Omega-3: 29 mg)
Asztaxantin (antioxidáns): 50 µg
Norvégiában gyártott termék, OÉTI notifikációs szám: 20939/2018.
Omega-3 - egészségmegőrző hatások
Az Omega-3 zsírsavak nélkülözhetetlenek a szervezetünk számára, mivel számos jótékony hatással bírnak. Ezek a zsírsavak hozzájárulnak a szív- és érrendszeri egészséghez, valamint a mentális funkciók fenntartásához. Az Omega-3 zsírsavakat érdemes rendszeresen fogyasztani.
A legfontosabb Omega-3 zsírsavak közé tartozik az EPA és a DHA, amelyek főként tengeri halakban találhatóak, míg az ALA növényi forrásokban, mint például a lenmagban és a dióban található. Számos kutatás bizonyította, hogy az Omega-3 zsírsavak rendszeres fogyasztása csökkentheti a gyulladásokat, javíthatja a bőr állapotát, valamint segíthet a szívbetegségek megelőzésében. Ezen kívül a mentális egészség szempontjából is fontosak, mivel hozzájárulhatnak a depresszió és a szorongás csökkentéséhez.
A megfelelő Omega-3 bevitel elengedhetetlen a kiegyensúlyozott étrend részeként. A halak, olajos magvak és algák fogyasztásával biztosíthatjuk a szükséges mennyiséget. A tudatos táplálkozás mellett érdemes figyelni a különböző Omega-3 források változatos beépítésére az étrendünkbe, hogy hosszú távon megőrizzük egészségünket és vitalitásunkat.
A rákolaj hatóanyagai
A rákolaj, más néven krill olaj, egy rendkívül gazdag és tápláló olajfajta, amelyet a krillekből, kisebb tengeri rákfélékből nyernek. A krillek, különösen az Antarktiszban előforduló fajok, magas omega-3 zsírsav tartalmukkal és antioxidáns vegyületeikkel emelkednek ki.
A rákolaj legfontosabb hatóanyagai közé tartoznak az omega-3 zsírsavak, mint például az eikozapentaénsav (EPA) és a dokozahexaénsav (DHA). Ezek a zsírsavak esszenciálisak az emberi szervezet számára, ami azt jelenti, hogy a test nem képes őket előállítani, ezért táplálékkal kell bevinni őket. Az omega-3 zsírsavak híres gyulladásgátló tulajdonságaikról, és számos kutatás igazolja, hogy rendszeres fogyasztásuk hozzájárulhat a szív- és érrendszeri egészség megőrzéséhez.
Az EPA és DHA különböző biokémiai folyamatokban játszanak kulcsszerepet, például a sejtmembránok felépítésében, a gyulladáscsökkentő hormonok, úgynevezett eikozanoidok termelésében, valamint az agy és a látás fejlődésében. E zsírsavak megfelelő szintje a szervezetben nemcsak a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát csökkentheti, hanem a depresszió, szorongás és egyéb mentális zavarok előfordulását is mérsékelheti.
Astaxanthin
A rákolaj másik kiemelkedő hatóanyaga az astaxanthin, egy karotenoid típusú antioxidáns, amely természetes formában található meg a krillekben. Az astaxanthin a rákolaj piros színét is adja, és számos kedvező hatása van az emberi egészségre. Antioxidáns tulajdonságai révén segít semlegesíteni a szabad gyököket, amelyek szerepet játszanak a sejtek öregedésében és a krónikus betegségek kialakulásában.
Tanulmányok kimutatták, hogy az astaxanthin gyulladáscsökkentő hatással bír, és segíthet a bőr védelmében az UV-sugárzás okozta károsodásokkal szemben. Továbbá, hozzájárulhat a sportteljesítmény javításához és az izomfáradtság csökkentéséhez is, ezért népszerű étrend-kiegészítő sportolók körében.
Foszfolipidek
A rákolajban a zsírsavak foszfolipidek formájában találhatók meg, ami megkülönbözteti más omega-3 forrásoktól, mint például a halolaj. A foszfolipidek rendkívül fontosak a sejtmembránok felépítésében és a sejtek közötti kommunikációban. A foszfolipidek kedvező hatással vannak a koleszterinszintre, és segíthetnek megelőzni a vérlemezkék agglomerációját, amely a szívbetegségek kockázatát növeli.
Emellett a foszfolipidek szerepet játszanak az agy egészségében is, mivel hozzájárulnak a neurotranzmitterek stabil működéséhez, és támogathatják a memória és a tanulás folyamatait. Ezért a rákolaj fogyasztása különösen hasznos lehet idősebb felnőttek számára, akiknél a kognitív funkciók csökkentése jelentős problémát jelenthet.
Vitaminok és ásványi anyagok
A rákolaj szintén tartalmaz vitaminokat, például E-vitamint, amely egy másik erős antioxidáns, és hozzájárul a sejtek védelméhez. A D-vitamin tartalma is fontos, hiszen ez a vitamin elengedhetetlen a csontok egészségéhez és az immunrendszer megfelelő működéséhez.
Ezen kívül a rákolaj nyomelemeket, ásványi anyagokat is tartalmaz, amelyek szintén hozzájárulnak a szervezet egészségéhez. A jód, a szelén és a cink különösen fontosak a pajzsmirigy működéséhez és a megfelelő anyagcsere fenntartásához.
Összegzés
A rákolaj hatóanyagai, mint az omega-3 zsírsavak, astaxanthin, foszfolipidek, vitaminok és ásványi anyagok együttesen hozzájárulnak az egészségmegőrzéshez, a betegségek megelőzéséhez és a szervezet optimális működéséhez. A rendszeres rákolaj fogyasztás nemcsak a szív- és érrendszeri egészséget támogathatja, hanem a kognitív funkciókat is javíthatja, valamint erős antioxidáns védelmet biztosíthat a sejtek számára. A krill olaj tehát egy olyan étrend-kiegészítő, amelynek hatásai széles spektrumot ölelnek fel, és rendkívül értékes eleme lehet a modern táplálkozásnak.
Krillolaj - Az egészség megőrzésének titka
A krillolaj egy különleges táplálék-kiegészítő, amely gazdag Omega-3 zsírsavakban és antioxidánsokban. Segít a szív, az agy és az ízületek védelmében, így hozzájárul az egészség megőrzéséhez. A krillolaj hatékonysága figyelemre méltó.
A krillolajban található EPA és DHA zsírsavak nemcsak a szív- és érrendszeri egészséget támogatják, hanem a gyulladások csökkentésében is szerepet játszanak. Az antioxidáns anyagok, mint az astaxanthin, védik a sejteket a káros szabadgyököktől, ezzel lassítva az öregedési folyamatokat. A krillolaj jótékony hatással van az agy működésére is, elősegítve a koncentrációt és a memóriát.
A krillolaj napi fogyasztása egyszerű, hiszen kapszula formájában kapható, ami megkönnyíti a napi étrendbe való beillesztést. Ezen kívül a krillolaj segíthet a fáradtság csökkentésében és az energiaszint növelésében, így aktívabb és energikusabb életet élhetünk.
Omega-3 kapszula - a bőr és a haj táplálója
Az Omega-3 kapszulák nemcsak belsőleg, hanem külsőleg is jótékony hatással vannak a bőrre és a hajra. A zsírsavak segítenek fenntartani a bőr hidratáltságát, csökkentik a gyulladásokat, és támogatják a hajnövekedést.
A bőr egészségének megőrzésében az Omega-3 zsírsavak kiemelkedő szerepet játszanak, mivel segítenek megakadályozni a bőr kiszáradását és irritációját. Fogyasztásukkal a bőr simábbá, rugalmasabbá válhat, és csökkenhetnek a bőrproblémák, mint például az ekcéma vagy a pattanások.
A haj számára is kedvező hatással bírnak, mivel táplálják a hajhagymákat, ezzel elősegítve a haj egészséges növekedését. Az Omega-3 kapszulák beiktatása a napi rutinba hozzájárulhat a bőr és a haj szépségének megőrzéséhez.
Krillolaj kapszula - az egészséges életmód része
A krillolaj kapszula gazdag omega-3 zsírsavakban, amelyek hozzájárulhatnak az egészséges életmódhoz. Segíthet a szív egészségének megőrzésében és a gyulladások csökkentésében. Támogassa egészségét természetes módon!
A krillolaj a krill apró rákfélékből származik, amelyek az Antarktisz vizeiben élnek, és gazdag forrása az EPA és DHA zsírsavaknak. Ezek a tápanyagok nélkülözhetetlenek a szív- és érrendszeri egészséghez, és segíthetnek a koleszterinszint normalizálásában. A kapszulás formátum megkönnyíti a napi adagok bevitelét.
Ezen kívül a krillolaj astaxanthint is tartalmaz, amely erős antioxidáns, segítve a sejtek védelmét és a gyulladások csökkentését. Rendszeres használatával nemcsak a belső egészségét támogathatja, hanem a bőr szépségéhez is hozzájárulhat, lehetővé téve egy teljesebb és egészségesebb életmód kialakítását.





